sOmebodY watching On me

Tuesday, 31 January 2012

hubungan dah berakhir??

hye u ols~

hari ni aku mmg tgh rajin nk mengadap lappy dan belog yg x comel nih.. duk klik2 kat google image tadi..terperasan benda ni..so aku pon mule membuat hipotesis awal sebelum membuat kesemua konklusi di sini...cewah..


pernah korang mengalami situasi bad day macam nih?? sure pernah kan? sebab aku pun pernah dulu..tapi sekarang aku lah manusia paling happy sekali macam pic girl yg kat bawah sekali tuh... syukurr..lebiu mr montek..eyh~

macam biasa la bila mula-mula putus CINTA...dunia rasa gelap gelita...makan tak lalu..tido pon tak leh sebab duk teringat muke cipanzi yang buat korang sedih tuh kan? itu adalah normal...sebab dah tentu korang sayang gila kat seseorang tuh kan..nama pon cinta..iye tak..xpe..bagi aku..kalo korang ditingalkan or wat ever..nangis je lah sepuas-puasnya..delete la gambar-gambar memadu kasih korang tu...tayah nak tengok meratap bagai...tapi ada orang cakap jangan delete..sebab dia kan boleh jadi kawan kite...OMD..pls ppl....yurks~


then , kalo korang perasan bila dah seminggu or bape minggu ikut ske korang lah...korang start nak makan banyak-banyak..betol x? nak coklat lah ...cheese cake lahh..tutti fruitti lahh....steamboat sane sini...konon2 nak try sume restaurant yg ade kat malaysia nih..kalo ada duit lebey nak g obersea plak kan..betol x? itu jugak ada lah normal...sebab korang dah mula utk lupakan muka badak air yg buat korang susah hati tuh....

and jangan tak tau..dalam masa korang cuba utk melupakan....si dia mungkin menyesal ...masa ni lah emosi korang mula lah x stabil balik..nak terima balik ke tak eyhhh??...huhu.. no point...tapi ikut keadaan jugak la kan...tak semua orang sama...setengah orang leh je terima balik cipanzi or badak air or wat ever u call them..itu adalah normal....

so gal out there....think twice...~


so tepuk dada..tanya lah selera..kalo korang tanya selera aku...aku nak Oreo cheese cake skrg...Mr montek jom pi Secret Recipe!

cantik tapi...

comel kan bby pakai legging

salam semua..

isu pemakaian legging (sejenis seluar yg ketat bangat itu)

first of all sy mintak hammpun sangat-sangat jika ada yg terasa dengan entri nih..(eyh,ko igt ada orang baca ke belog kaw nih weih) whatever... if ada yg terbaca, saya hanya ingin berkongsi rasa..

dulu, saya juga suka nak pakai legging ni..suka tgk org pakai..suka..saya juga pernah pakai sekali.. and tahu ape yg saya rasa? saya rasa sejuk..haha.. dan saya rasa malu...hurm.. kawan2 yg pakai tak rasa ke macam yang saya rasa? saya bertudung dan saya memakai legging...tak manis bukan.. cuma sekali dan tak akan pakai lagi.. alhamdulillah.. pintu hati saya terbuka utk tidak pakai lagi..

kawan-kawan..

kenapa bertudung ? sebab ikut fesyen ke? kalo sebab itu..ubah lah niat..

sudah bertudung..kenapa memakai legging? tahu tak satu fakta apabila memakai legging kita akan kelihatan seperti tidak memakai apa2 (bogel) ... eyh saya punya kaler hitam la..mn nampak ape2...memang...tapi susuk tubuh yg terpamer tu boleh mendatangkan ghairah sahabat lelaki kita.. kalau kaler putih..lagi lah kan...

kawan-kawan...

kalau nak pakai legging boleh..
tapi kalau dalam rumah semuanya perempuan..
nak pakai..pakai lah... tapi, kalau dalam dunia nih awak sorang je tinggal..
tak salah sume tu...

kalau awak tak percaya..awak tengok balik gambar-gambar awak semula..cantik ker begitu? eyh ramai je yg puji...ko jeles ker?? ..ya ampun syg....tidak terniat utk rasa cemburu...lagi cantik kalau awak xpakai kan?? jangan la terlalu mengikut fesyen yang x sempurna itu... tak cantik pon sayang..~


saya bukan berkhutbah..hanya betulkan diri jua.~~


4 golongan lelaki..

ihsan mr google

4 Golongan Lelaki Yang Ditarik ke NERAKA


Di akhirat nanti ada empat golongan lelaki yang akan ditarik masuk ke neraka oleh wanita. Lelaki itu adalah mereka yang tidak memberikan hak kepada wanita dan tidak menjaga amanah itu. Mereka ialah:-

1. Ayahnya

Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.

2. Suaminya


Apabila sang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami, tetapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yang alim di mana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dalam neraka.

3. Abang-abangnya

Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong daripada ajaran Islam, tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.

4. Anak-anak lelakinya

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal perlakuan yang haram di sisi Islam. Apabila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya, maka anak itu akandisoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak dan nantikan tarikan ibunya ke neraka..

“Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, yang keras, yang tidak mendurhakai Allah terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan.” - (At-Tahrim ayat 6