sOmebodY watching On me

Sunday, 21 October 2012

stage 2: DIY bunga pahar

huhu...mood tawen2 kite dah dtg balik...balik dr umah MIL to be trus smngat nk work out utk wed next yr~..awal kan? tapi mmg kene awal sbb kite "sgt rajin" org nye... cari2 idea kat google...kat event kawan2... br la buley start dgn bt bunga pahar aka bunga telor.."eyh,bukan mahal pun kalo beli kat kedai bunga telur yg da siap..." ouh..lupe untuk dinyatakan di sini..aku lebey ske kalo brg2 utk kawen/tunang..better DIY (do it yourself)..br puas okeyh...xde la putih mate bila bnd yg kite tgk tu x seperti yg diharapkan..lagipun lebih jimat kos..! let's start!

apa yg anda perlukan:

1. crepe paper
2.gunting
3.reben
4.dawai halus
5. pearl


step 1: cantumkan 6 helai crepe paper


 step 2: ikat crepe paper dengan dawai halus


step 3: ikat dengan pearl


step 4: tarik sehelai demi sehelai kelopak bunga


step 5: ikat riben


dan cantumkan kesemuanya
siap.....!!! tgu kemunculan nya next year!






Saturday, 20 October 2012

Wednesday, 10 October 2012

berjimba dengan Mr Montek lagi


tiket free lagi!
terima kasih harian metro!


we ze family to be!
melaka wonderland!


yeay!
pegi lagi tempat nih...T_T
tapi gile jauh parking..atas bukit..punye la ramai org..hangenn!

hari kire mcm teman si montel nih mandi kat sini..
nak abiskan tiket yg berbaki... aritu pegi xde org pon..kali nih pegi makkk ai...ramai sesangat hokey..
nak sewa pelampung pon beratur [anjang berjela2..siap kene tgu org pulangkan pelampung..baru kite plak leh sewa..pape jek..name pon taman tema air..xkan ko sediakan 50 biji pelampung jek!!

then after mndi mande mande...trus ke tjg bidara...sbb nk survey homestay utk budak2 kelas aku..
next week kami satu kelas nk pi tenangkan pikiran kununnye tepi laut tuh!

oke tu je..

oh yer...progress utk PS da ade..esok dah bley jumpe SV dengan hidung kembang sbb ada bnd yg boleh ditunjuk...hehehhe..harap2 oke!


nite all...lebiu!

Thursday, 4 October 2012

why u do this to me?

ptptpuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!
ptptpuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!
ptptpuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!




hari2 makan biskut...boley muntah aku mcm ni..!bingai...

get well soon

"Assalamualaikum puan. saya azri..saya penolong wakil kelas DTK2A.saya nak bagitahu. Rosnizam Abdullah sedang dalam koma.kemalangan motor masa nak balik rumah pukul 11.30 pagi tadi.50/50 keadaan dia.skrg tgh tgu untuk pembedahan. rahang, bahu patah.kemungkinan tempurung kepala sekali akan dibedah.kalau tak bedah kemungkinan akan lumpuh. kami harap puan boleh doakan untuk dia semoga cepat sembuh.maaf mengganggu puan.."
sender: student Azri 4 oct 2012, 7.42 am

dangggg!!!..terkejut aku bangun2 dpt msg mcm tu dr Azri,student aku kat PUO...trus reply  and tny mcm mn condition ejam... even brape hari je aku dgn diorg..tp rasa mcm da lame mengajar kelas tuh...they all sgt friendly and always make me feel love to teach....

Ejam, student yg salu duduk barisan blkag..bila nak salin note yg tulis di white board dia akan berdiri dan aku slalu mengusik dia..

"ha...dah tau rendang...kenapa duduk blkg.."
lepas tu dia trus duduk depan je...



"salam...hi cik Arien"

sender: student Ejam, 1 october 2012, 2.27pm

and i didnt replied....now im feel so guilty..my dyr student,ejam..im so sorry and worry..pls be strong...all of your friends love u..they need u..kuatkan semangat...


to my dear students DTK 2A....slalu la tgk ejam..bg dia semangat..even dia koma...he still can listen ur voice, he still can feel ur love and caring...



Too far away,

Miss Arien.

Monday, 1 October 2012

melaka wonderland + wildlife

terima kasih harian metro!!!

kami dapat tiket percuma dr harian metro! sbb kumpul 10 kepala akhbar harian metro
kul 10am gerak dr parit raja...smpi melaka kul 12 mcm tuh..
rombongan cik kiah nih diketuai oleh kak sara...tour guide nye aku..!heheh...



asyik bergambar je..
before masuk ke melaka wonderland


yeay..tiket kami..
terimakasih harian metro!


my bestiest!
aida sepiahh!
dia yg berjaya meracun aku utk pegi hari tu...
sppt nye nk pegi ngn Mr Montek nnt.ssbb tiket mmg reserved utk pegi ngn mr Montek..
tapi disebbakan sepiah nk belanje..aku pun zassss..siap!


my housemate!
mereka yg berjya meracuni sya.!



 we all..
game kat sini xde la bnyk sgt mcm sunway tuh...tp okeyh la kalo nk bersuka ria ngn kawan2...
sume aku naik...ade satu tu.Pendulum..


.mmg pikir 80x nak naik..dia punye turun mmg laju oOoo...gugur jantung denn!
.tp sebab aida sepiah nk naek..aku ikutkan je lah..yelah..org dah belanje kannn...



ni yg plg best tornado chaser!!!syok!!!


siap sedia nk g Mydin..solat + makan!
sebelum tu sempat lg kami bergambar...~
cuma yg nk komplen...patung yg kaler biru sgt xfriendly!so aku x amik gmbr dgn dia!

slps makan dan solat.kami akan ke wildlife plak..
sbb ni sume termasuk dlm tiket percuma yg kami dpt!


ni la pintu masuk wildlife theatre.
tempat ni terletak di pulau melaka..area masjid selat..sng je nk pegi..bnyk signboard terpampang.
waktu nih kami je yg pegi..heheh...show tu mmg utk kami jek!syok kan..
rase mcm vvip

biasanya kalau nk masuk sini kene bayar

dewasa: rm20
kanak: rm 15
citizen:rm15




kedatangan kami disambut orang2 sarawak nih...
not bad la ...cuma yg xsyok nye MC nye sound xjelas sgt la...so aku xpaham ape dia ckp sometime~



oke mase nih aku kene pegang ular..aku volunteer..
sbb aku mmg xtakot ular..~
sbb aku tau ular2 tu bisa dia dah xde..hehehe..

antara binatang yg ada...burung2...singa laut..ular..mcm2 lagi lah..tp dlm hati nih mcm teprikir..msti bintang2 nih teruk kene training...sbb mmg sgt bijak!..kesian~





muntah monggek di broga

yurkss...

ape benda la title ghope tuh...


oke nih 1st trekking selepas beberapa lame nye aku x menyarung kasut timberland yg aku jumpe kat bundle tuh! last trip pon aku dah xigt g mn..hahahahha

disebabkan terlampau lama..badan pon dah lemau...xfit dah...lemak2 sume seronok bertempek kat badan nih kan.!syuh2x!sumpah aku mental naik bukit broga nih...(maluuuuuuuu)...bile nak smapi? brape lame lg? jauh lg ker?brape puncak tipu? dan yg plg syok...Mr montek selaku pepsycho terbaek aku...aku mmg mental dibuatnye...ngeeee....mencii!!!!


view dr atas: bandar semenyih

we all start treking kul 4 am mcm tuh...mmg gelap lg...treking punye treking...pesal aku rase mcm semput sgt mase nak naik tu..?aku layan jeee trek...layan punye layan..smpi je kat atas... .uwekkkkkkkkkkkkkkkkk... uweekkkkkkkkkkkkk...kluar habes charkueyteow + teh o ais aku tu...euwwwwwwwwwwwww.....mcm mna ini sume boley berlaku???!saat itu aku berjanji dah xmo naik dah!!..kikiki..gile lembik...dush..dush!!


laluan bukit broga

smpi atas....keadaan still gelap lg..so aku mmg xnmpk ape2 lg melainkan lampu2 kat bandar semenyih tuh..aku mmg xnmpk trek tu mcm mn rupenye...smpi je kat atas ade la dlm 10 org pendaki lain...pukul brape diorg smpi pon aku tak tau...
we all cr port utk rehat2 kan badan smntara nk tgu sunrise (konon!) smbil2 mata mengadap langit tuh.....zasssss....ade taik bintang lalu (wish2x) heheh...padahal khurafat sume tuh..ces! mmg santek sgt pagi tuh...bintang-bintang penuh!

view puncak
waktu: 6.30 am

view: bandar semenyih 
waktu: kul 6.45 am

aku xleh nak lelap...sbb nk tgk sunrise punye pasal....sejuk mmg x hengat la kan..!



view puncak
waktu: 7.00 am



yeay ^_^
sunriseee~


tempek gambo kite plak!


him!
Mr Montek


we!


ni la kasut yg beli kat bundle tuh!
kasut Mr montek xla..dia bnyk duit.leh ler beli brooks..kite xde duit nk bli~


patut ler aku muntah...punye pacakk!


yeay da berjaya turun..!!
tata sume~