sOmebodY watching On me

Tuesday, 24 April 2012

#stage 1 part 3:kain ohh kain

hola2x...ohoiiii hoiiii...cuti2 nih aku xde bt ape sgt..just tgh meroyan nk siapkan hantaran for my engangement!!..ohsemm...puas ati aku tgk hantaran2 tu sume...yelah...aku yg beli brg...aku yg bt sndiri + my mama tolong sane sikit sini sikit..penat tp berbaloi sbb ape yg aku nk...aku dapat curahkan kat hantaran tuh!...theme hantaran aku buat gold..tapi aku rasa mcm dah x gold sgt.....dah mcm kuning pun ade...gasak ler kaler ape pon..jnj OHSEEEMMM..!pfttt...perasan~

before smpi manjung aritu aku singgah shah alam dulu....terpaksa naik bas ler dr batu pahat ke sane..oh sebelum melauttt lebey jauh..meh aku citer pasai per aku pi shah alam...sabtu pi jalan2 ngn mr montek ke jalan TAR...nk cari kain akad nikah utk hantaran...oh..sgt ramai org...sesak napassss rasenye! aku dengan kembang hidung duk ajak mr montek pi JAKEL....mase tu aku igt ade sale lagi...laju je kan kaki aku masuk JAKEL kat jln TAR tu...rupenye sale dah xdek..T_T....so harga dia dah tentu lah dam dam dum..bunyi mercun...~ xjadik...!

last2 pi masuk SEMUA House...kluar masuk kedai ...xde yg berkenan...cerewet gak aku nih...sian Mr montek..layankan aje buah ati dia sorg nih...hahah..sori mucuk..mula2 masuk kat kedai aunty sorg nih..pekerja dia org indon...aku kate aku nk pilih kain satin dulu..sbb nnt takot kaler yg aku nk tu xde...dia kate..xpe,kedai kami semuuuuuuuuaaaa kaler ade...beria2 dia suh pilih lace dulu...aku ckp OKE! then, bila aku dah pilih lace tu..kene la pilih satin dia...kaler yg org tu tunjuk semua aku tak berkenan...kaler dia buruk...kain pon keras! pastu leh plak kaler kain perempuan bg lain..kaler kain laki nk amik kaler lain....WTM..????? baik aku  kawen sorg2 je kann!!so,aku decide nk blah je dr kedai tuh...aku pon blah g kedai sblah...nasib baik kedai ni ade la jugak kaler yg cantik..harga pon berpatutan..even kaler yg aku nk xde..tp aku tetap puas hati sbb layanan uncle tu..n lace dia sgt suci...oh..xsaba~


utk tatapan peminat..haha...perasan lg skli!



Friday, 20 April 2012

Thursday, 19 April 2012

Mikroteaching..


Oke..sila tgk muke sy yg serius itu..actually tu bkn seyes...tp nebesss... ni praktikal( amali ) mase kls mikroteaching..ni before aku mgajar...alhamdulillah.... pot pet pot pet kat dpn sbg lecturer konon2 selama 1 jam lbey kurang..xmudah rupenye...tp ak cb utk bt yg terbaek...n alhamdulilah aku berjaya dan terima komen yg ok dr lecturer aku... wahh...xsaba nk g latihan mgajar bln 6 nih...

Balik kampung...

Yuhuuu...
Esok da blik kg...tak saba rasenye...da 7 minggu tak balik taw...esok start cuti ...tapi 1 week je... jadi la kan... btw b4 blik nk singgah s.a dlu...nk pi cr kain kt sane.. ahad br gerak ke kmpung tercinta...si montek ikut skli..yeay! Oke la u ols...tet cre...

warna ni oke x?

Wednesday, 18 April 2012

saya tak kisah pun..~

saya tak kisah pun...

kalau awak-awak semua tak ajak saya..

saya tak kisah pun...

kalau awak-awak semua tgk wayang tak ajak saya...

saya tak kisah pun..

kalau awak-awak semua nak main bowling tak ajak saya..

saya tak kisah pun..

kalau awak-awak semua pegi karok tak ajak saya...

saya tak kisah pun...

kalau awak-awak semua makan best-best...


sebab saya memang tak kisah..

saya ...tak kisah..emm..

Wednesday, 11 April 2012

fahami aku

sekuat mn pun aku bertahan...
satu hari, akan tersungkur jua rasa itu..
diharap ada yg mengerti...ada yg fahami...
tlg faham apa yg aku buat..tolong faham apa yg aku putuskan...

kuatkan aku...

hurm...

dear belog... kuatkan aku...
bnyk hati yg perlu aku jaga..
bnyk pengorbanan yg aku kena buat...

kuatkan aku..~

Sunday, 8 April 2012

#Stage 1 part 2:pelamin

hey u ols... meh kita cite pasal pelamin anganku plak..hik hik..
btw, mula2 x pikir pon nak buat pelamin..bukan nk kawen lagi kan..tp disebabkan my aunt nak join utk majlis berkhatan my cousin.. Danish.. so its oke...the more the merrier rite... so, aku xnak bazir2 utk bayar mahal kat pelamin tu... so konon2 nak buat sendiri... kalo jadi..sbb aku nih xlah kreatif sgt kan... ngeee..~

kat bawah ni antara pelamin pilihan hati... simple but nice..~

pelamin pertama

yg nih dr mr.google..
tak ingat link dia..


pelamin kedua



ni dr album incik ramu..
time wedding mell & pia


pelamin ketiga


yg nih plak dari album kak aqyl n iftitah
senior mase teknik dulu..


hah!!..tu lah pelamin yg aku dok pikir2 2 3 hari nih... agak2 rajin ke nak buat origami tuh!!?? hahha... aku pun x tau..kena lipat sehari satu gamaknye...=)

Wednesday, 4 April 2012

apa itu cinta ?

owh entri kali nih agak menggedik tajuk nye..

opkos sume org tau ape itu cinta.. tapi adekah sume org tau maksudnya..i think u ols taw sebut.. tapi xtau maksud..heheh... cinta itu subjektif... ape2 pon boleh ditafsirkan... kepada sape kita nk ungkap..kepada sape kita nak nyatakan... it depends~

for me..cinta tu datang dari satu situasi...mcm situasi kami..
situasi yang kita tak pernah nak duga... jika lambat aku bertindak... mungkin kita tak sedar ade orang yang syg pd kita kan? hehe.. make ur first step....xsalah!

kalo nak di ingat balik kisah aku tu.. kdang2 tergelak sendiri..korang tayah gelak.. sbb aku sorg je tau ape yg aku buat...aku mmg xpenah buat kat orang lain..hikhik... (>_<) .... gile oldskool!

cinta aku sekarang dah berjuta-juta lemon nih..
makin hari makin sayang... hukhuk... xsaba pulak nak tunggu masa tu.. dah makin hampir... tapi aku ape pon tak buat lagi... xpe..aku ade super mama... ngee..<3

dup dap dup dap dup dap!!!