sOmebodY watching On me

Wednesday, 29 February 2012

choc moist cake

yg ni sebelum siap!!

yg nih lepas kukus..ye sy buat kek xbako dlm oven..sy kukus saje..
lebih moist hokey!
ni hasilnye...
tadaaaa~~


resepi seperti biasa juge:
tapi sy ulang lg la yer
(bajet ade org tgk belog ko ker hah?)

bahan A:
3 biji telur ayam gred ape pon ikut suke kome lah
secawan tepung kek

bahan b:
secawan susu pekat
secawan minyak masak
secawan gula
secawan serbuk koko pakai yg murah pon xpe.xde org marah

cara2:

pecahkan telur. pukul bg kembang semangkuk
masukkan tepung sikit..sikit..sikit smpi abes.gaul
letak tepi dulu

pastu guna kaedah double boil.campurkan semua bahan B.
bila cair tgu sejuk jap..
campurkan ke bahan A tadi.
kacau hingga sebati.

tuang dlm loyang.
kali ni i gune tupperware yg pakai buang tuh.


~sebelum tu jgn lupe panaskan pengukus tu yer.
then tgu smpi 40~45 minit.
siap!

29?


ada apa dengan 29?

29/02/2012

takde ape yg menarik melainkan sy masih bernafas di Bumi Allah SWT..alhamdulillah...dapat merasai nikmat kehidupan yg lebih sempurna..mungkinkah kita akan bertemu lagi 29/02/2016..
apa2 pon boleh terjadi sepanjang 4 tahun ni...

semoga dipanjang kan umur hendaknya...amin..~

wilayah hang konon!!

ape masalah celcom kat kawasan aku nih?

malam nih saja aku dah send berpuluh2 mesej2..xlepas..try call..xdpt...haishh!!!

jangan nk mengaku wilayah ni kau punye kalo mcm nih punye servis..!!!!



p/s: kalo baca pls call atau msg back...=,(

Friday, 24 February 2012

aku tak suka

ada beberapa sebab aku nak balik johor....

sebab utama ialah aku bosannnnn duk umah sorg2!!!!pagi petang siang malam duk sorang2... hurm..nak nangis tau takk...sini salu hujan...bila hujan aku takot..sebab aku sorang2..aku mmg takot hujan dari kecik..terbawak2 sampai besar..tolonglah paham!!! aku takot bile hujan...nnt trip kat pencawang then umah akan black out..tu yg plg aku tak nak.. sebab tu aku ade simpan no TNB manjung... no tepon Balai polis Manjung..sume ade...sebab aku mmg takot sgt if ade org gile/ pencuri..sini bnyk pekerja indon!!!!!


tolong lah ...
bongok punye celcom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, 22 February 2012

Monday, 20 February 2012

bunga-bunga ros


hari dtg mood menjadi perempuan sejati..dtg idea nk bt bunga rose dr kaen chiffon...duk gentel bnyk2...nnt smpi masenye tau la aku nk letak kat mn....

bile result ...

bila result nak kuar nih ....dah nak masuk sem baru dah nihhh...yaduyaiii..lmbat bebenoo!!!haishh

Thursday, 16 February 2012

pembikinan rainbow cake-kueh ketayap..


eheemmm..takkitang3x!


oke2...hari nih aku duk buat perangai rajin..iaituuuuu tadaaaaaaaaaaaaa....maen2 tepung..
konon2 nk bg present utk mak eda as hantaran kepada pihak lelaki...tp bila aku duk bake layer by layer...err...err...3/6 layer saje yg jadi...oven bt perangaii!!!!..3 layer pertama je jadi..the rest....apelagiii....jadi KUEH KETAYAP LA WEIII....siap buley gulung2 lagi hokey!!!oke..mls cite panjang..tu je yg jadi.so tak jadi bg utk hantaran..esok petang aku nk telan sorang2 cake nih...babai!!


p/s" mohamad heeny tgh gelak ar tuh....-_-"

Sunday, 12 February 2012

stoberi cheese cake pulak~

okee2...tgh dlm oven lg...
setelah disalutiii topping stoberiii..
tp mcm kosong plak
ohh yeee....!

semalam kan bnyk sgt beli stobeghiiii...

tadaaaaaaaaaaaaaaa.........

especially for my beloved :Mr Montek

mesti dia tgh komen:

err..kenapa berkecah sgt stoberi tuh...
err..mesti x sedap...

heyy..heyyy...rase dlu br tau hokey~~~

Monday, 6 February 2012

like a stone


jgn tanya mengapa
hati da menjadi sekeras batu..

engangement day..




salam semua...
salam maulidur rasul...
semoga hari ini kita diberkati oleh Allah swt & junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w



just nk wish congrats utk the only one sis...lebiu u laah

jaga kelakuan...jaga adab...


saya jga dapat hantaran..heeh....ni adat melangkah bendul di perak...
tmpt laen ak tak tau..

#cincin sebentuk
#kain sepasang
#buah
#telekung


ni pelamin n hantaran we ols bt sndr jek...
make up je pi kat Lela Kadir....owsem la kak lela..

ak mls nk type ari ni...enjoy gambo la yer


tgu aku bt entri ttg hantaran plak..

Wednesday, 1 February 2012

to be love

To love someone deeply gives your strength.
Being love by someone deeply gives your courage~
~Lou Tzu~