sOmebodY watching On me

Tuesday, 31 January 2012

hubungan dah berakhir??

hye u ols~

hari ni aku mmg tgh rajin nk mengadap lappy dan belog yg x comel nih.. duk klik2 kat google image tadi..terperasan benda ni..so aku pon mule membuat hipotesis awal sebelum membuat kesemua konklusi di sini...cewah..


pernah korang mengalami situasi bad day macam nih?? sure pernah kan? sebab aku pun pernah dulu..tapi sekarang aku lah manusia paling happy sekali macam pic girl yg kat bawah sekali tuh... syukurr..lebiu mr montek..eyh~

macam biasa la bila mula-mula putus CINTA...dunia rasa gelap gelita...makan tak lalu..tido pon tak leh sebab duk teringat muke cipanzi yang buat korang sedih tuh kan? itu adalah normal...sebab dah tentu korang sayang gila kat seseorang tuh kan..nama pon cinta..iye tak..xpe..bagi aku..kalo korang ditingalkan or wat ever..nangis je lah sepuas-puasnya..delete la gambar-gambar memadu kasih korang tu...tayah nak tengok meratap bagai...tapi ada orang cakap jangan delete..sebab dia kan boleh jadi kawan kite...OMD..pls ppl....yurks~


then , kalo korang perasan bila dah seminggu or bape minggu ikut ske korang lah...korang start nak makan banyak-banyak..betol x? nak coklat lah ...cheese cake lahh..tutti fruitti lahh....steamboat sane sini...konon2 nak try sume restaurant yg ade kat malaysia nih..kalo ada duit lebey nak g obersea plak kan..betol x? itu jugak ada lah normal...sebab korang dah mula utk lupakan muka badak air yg buat korang susah hati tuh....

and jangan tak tau..dalam masa korang cuba utk melupakan....si dia mungkin menyesal ...masa ni lah emosi korang mula lah x stabil balik..nak terima balik ke tak eyhhh??...huhu.. no point...tapi ikut keadaan jugak la kan...tak semua orang sama...setengah orang leh je terima balik cipanzi or badak air or wat ever u call them..itu adalah normal....

so gal out there....think twice...~


so tepuk dada..tanya lah selera..kalo korang tanya selera aku...aku nak Oreo cheese cake skrg...Mr montek jom pi Secret Recipe!

cantik tapi...

comel kan bby pakai legging

salam semua..

isu pemakaian legging (sejenis seluar yg ketat bangat itu)

first of all sy mintak hammpun sangat-sangat jika ada yg terasa dengan entri nih..(eyh,ko igt ada orang baca ke belog kaw nih weih) whatever... if ada yg terbaca, saya hanya ingin berkongsi rasa..

dulu, saya juga suka nak pakai legging ni..suka tgk org pakai..suka..saya juga pernah pakai sekali.. and tahu ape yg saya rasa? saya rasa sejuk..haha.. dan saya rasa malu...hurm.. kawan2 yg pakai tak rasa ke macam yang saya rasa? saya bertudung dan saya memakai legging...tak manis bukan.. cuma sekali dan tak akan pakai lagi.. alhamdulillah.. pintu hati saya terbuka utk tidak pakai lagi..

kawan-kawan..

kenapa bertudung ? sebab ikut fesyen ke? kalo sebab itu..ubah lah niat..

sudah bertudung..kenapa memakai legging? tahu tak satu fakta apabila memakai legging kita akan kelihatan seperti tidak memakai apa2 (bogel) ... eyh saya punya kaler hitam la..mn nampak ape2...memang...tapi susuk tubuh yg terpamer tu boleh mendatangkan ghairah sahabat lelaki kita.. kalau kaler putih..lagi lah kan...

kawan-kawan...

kalau nak pakai legging boleh..
tapi kalau dalam rumah semuanya perempuan..
nak pakai..pakai lah... tapi, kalau dalam dunia nih awak sorang je tinggal..
tak salah sume tu...

kalau awak tak percaya..awak tengok balik gambar-gambar awak semula..cantik ker begitu? eyh ramai je yg puji...ko jeles ker?? ..ya ampun syg....tidak terniat utk rasa cemburu...lagi cantik kalau awak xpakai kan?? jangan la terlalu mengikut fesyen yang x sempurna itu... tak cantik pon sayang..~


saya bukan berkhutbah..hanya betulkan diri jua.~~


4 golongan lelaki..

ihsan mr google

4 Golongan Lelaki Yang Ditarik ke NERAKA


Di akhirat nanti ada empat golongan lelaki yang akan ditarik masuk ke neraka oleh wanita. Lelaki itu adalah mereka yang tidak memberikan hak kepada wanita dan tidak menjaga amanah itu. Mereka ialah:-

1. Ayahnya

Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya. Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.

2. Suaminya


Apabila sang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan untuk suami, tetapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yang alim di mana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dalam neraka.

3. Abang-abangnya

Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong daripada ajaran Islam, tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.

4. Anak-anak lelakinya

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal perlakuan yang haram di sisi Islam. Apabila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya, maka anak itu akandisoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak dan nantikan tarikan ibunya ke neraka..

“Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, yang keras, yang tidak mendurhakai Allah terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan.” - (At-Tahrim ayat 6

Monday, 30 January 2012

so saaaaaaaaaddddddddd lahh~


oke sekarang aku paham perasaan orang yg dah tua-tua (26 consider tua okey) tapi takde apa2 ikatan lagi macam bertunang or berkahwin...dia akan mula terasa bila orang bertanyakan....

1. eyh..tak kawen lagi...?
2.bila kau nak kawen?
3.tak laku ker?
4.err...adik dah ..akak bile lagi..?..(pls jgn tny mcm tu..aku tumbuk nnt!!)

and dia akan terasa bila semua org di sekeliling xspcly bestfrenz/sedara mare/adik beradik dah move on ke satu chapter yg baru...oh manessss sekali utk org2 itu tapi tak bagi orang2 tua ni oke..

T____________________T lambat lagek seru aku dtg..!

p/s: kepada kawan2 yg akan melangsungkan perkahwinan/pertunangan aku wish agar korg happily ever after..fullstop.!


..aku la yg wish kat korg td tuh..
sila abaikan jari yg pendek itu...=.='
ahaks~

Wednesday, 25 January 2012

Trip jadi x jadi


we ols ke Cameron Highland...pi beraya kat tempat sejuk plak.padehal panaih nak mampuih atas tuh..haha...


ini dia
Mr Montek

montel kan?

ahaks~

ni saya

comel kan.

ahaks~


ini kami..

weee..
chocolate love

ahaks..gedik~


mula2 sy rs nk merajuk x mo pegi..gedik kan saya..saya diam lame2..nasib la pandai pujuk..kalo x, mmg tak mo pegi..huh! tamo kawan, weksss...sgt enjoy cuti kali nih...sangat best sbb jumpe montel ..tu je pon sbb yg best..ahaks~ tapi kan ..trip ni sgt meninggalkann kesaaaaaaaaaaan amat dalam pada diri ku ini...sebab








..






..





..err sebab






..







..



saya jatuh dr hammock...hammock tu ape?? err..~


ni lah hammock yg buatkan aku jatuh terduduk nyah~

ni trip mt tebu,terengganu


uwarghhh..sakit tau x..!!!

xnk tido hammock lagi la macam nih...

T_T

Monday, 23 January 2012

Saturday, 21 January 2012

yeayyy nk bercuti..


dah lame x bercuti..leh hilangkan tensen exam arituh...xsaba nye...baju dah beli...bag dah packing..tgal nk pegi je...hihihi...

excited hokey.....!!!!
mekasey mr montek sbb selalu senangkan hati sy..~~
lebiu lah..

tensen JGKG*&(^*&%*&*&

arghh ni yg tensen nih..pesal background yg pinky nih xmau hilangg..org nk lev2x..ahakss~

ni yg xsuke nih


huhu...bulan ni aku rs aku akan takot dgn exam result...seram sejuk jugak..yelah..1st time exam utk master course..result tu akan menunjukkan yg aku nih baguih ke x baguih..ngeee...opkos la aku nerbes sgt sbb xmau jadi yg paling corot..n aku nk buktikan yg aku leh go on ngn ape yg aku bt skrg nih..n xsaba sbb mr montek kene belanja aku makan kat tempt yg paaaaaaaaaaaaaaaaaaaling aku nk pegi if dapat 3 pointer n above...

tp kan,sometimes keje by group nih bnyk faedah nye..leh share2 idea n so on...but yg x syok nyeeee....sometimes lecturer bg markah ikut sedap mata dia jek...so..dah tentu la carry mark tu macam xsedap je nk pandangkan...unfairr!!!!!ape2 pon...redha je lahhh..~

Tuesday, 17 January 2012

tangan sape sepah2 nih~

si cute..ahakss
si gedik *_*
Muzium Negeri Perak


tgah hari tadi teman adik aku yg gedik tuh g Bangunan Perak Darul Ridzuan kat ipoh amik borg kerja ngn kerajaan negeri..apply je lah kan mn tau dapat....mase nk balik kene lalu jalan lain..yg mn akan lalu kawasan muzium dulu...then terpampang..PAMERAN KERANDA...wahh...ade org mati ke dalam tuh??hehe...adik aku pon sebok nk g tgk..aku pon layan kan je lah memandangkan dah lame benooo tak g muzium...masuk2 je dah seram...mn tak ye..dgr org tgh talkin bagai..masuk2 dah ade keranda..kubur pelbagai agama..tp plg aku seram tttg agama kita lah kan..terasa dekat masa kita nk bertemuNya..cukup ke amalan??belommm~..T_T.....aku dah takot sbnrnye..buat2 berani je..ntah knp..padehal sume tuh kan tipu2 jek..tp pihak muzium mmg bt macam real...yg real kat upacara hindu dan cara agama kita ISlam...seram beb...xtipu...

Monday, 16 January 2012

baju tunang?

ni theme colour nye: GOld

hehe....entri ni ditype dengan perasaan yg menggedik..ngeee.. ape tak nye..duk teman mama beli brg2 hantaran adik sy yg gedik itu, singgah g kamdar jap...cari kain utk bt bju kurung sem depan..senang buat awal..nnt takde la kelam kabut sgt kan...then...

mama: lisa pegi pilih baju utk tunang..
lisa:erk...lambat lg la ma..tarikh pon xtau bile..aduyaii
mama: beli je..nanti senang..xde kelam kabut nnt nak tempah2..
lisa: baek pn noreha...=)

sweet kan mak saye..mak anda bagaimana??

hehe..mood munge2 cinteeee gituww..~

hapdet entri2 lepas yg dalam draft

kepada semua peminat belog i.....
wahh bajet retissss plakss~

i dah hapdett en3 disember sehingga hari ini...
sila lah rajin2 kan tgn anda klik pada entri disember sehingga januari

Wednesday, 11 January 2012

kenduri doa selamat

ni tuan punye belog yg cute..hahah

ni sebhgn gugurl kelas aku...sengal x?~


ni sebhgian makanan...
posing ngn sos pon buliyy~
lepas makan ade gosippsss skit2...



after abes sume exam..kelas aku decide bt kenduri doa selamat kat umah kak isma ngn sukri..selamat utk abes exam + selamat semester satu yg gile bapak susahnyeerr...dan juga kenduri kesyukuran sbb 4 dari sahabat kami akan pergi meninggalkan kami dan menyambung pendidikan di UPSI ..diorg dpt DPLI..dah tentu kompemnye kluo esok dapat keje...syok kan...kami nih belom tentu..insyaAllah ade rezeki esok ade la kan....harap2 macam tu lah...xde buat BBQ ke ape pon..just bawak2 makanan dr rumah..share2 gitu...and opkos aku masih merindui nasik lemak yg dimasak oleh kak isma...sedap bangat..2 kali aku tambah kaww..!kepada kawan2 ku semua..selesai sudah perjalanan semester 1 kite..harap segala memori suka dan duka kalian simpan dalam lipatan sejarah utk diguna pakai pada masa akan dtg...i lebbiiiuuuu alllss...jumpe lg next sem dgn harapan yg baru...

33 gugurlss + 7 bobooii...heheh....