sOmebodY watching On me

Monday, 31 December 2012

happy new year 2013

pejam celik pejam celik dah nak masuk tahun baru..

macam biasa azam macam tahun2 yg lepas...err..azam tahun lepas ape ek?

#harap dapat grade master next year. (10/1/2013 habis!)
#nak keje cepat
#dipermudahkan urusan kawen2...

ohh yer..saya nak start menabung RM1 sehari..start 1/1/13 nih...makne nye hujung th nih kene ade rm365 ++



tu je...

""What the mind  can conceive and believe, it can achieve"


Saturday, 29 December 2012

kawan2 tolong like gambar saya...

hi u ols..

i ada join satu contest yg dibuat oleh Amanda Studio
and i mmg nak menang...sbb leh buat utk kawen trus kann??hahah...gila bajet!

so i need u ols punye like!

tolong like Page Amanda Studio 1st..
then klik pada GAMBA SAYA


cari gamba nih yer kawan2 sume~

Tuesday, 25 December 2012

love is...


gaduh-gaduh pun kite kena care kat partner kite...
ala..kalo gaduh tu saje je nak  manje2 ..hahahaha

Monday, 24 December 2012

Morning story

Pagi2 da teringat kat dia..
Ye dia..yg salu motivated aku..yg salu kutuk aku pun yer.. haish...
Tp xpe...xlama pon lagi...  "kita berdua bersatu"
Hikhik...

Friday, 21 December 2012

Thursday, 20 December 2012

xde.




aku dah xde mood untuk ape2 pon..






.


apa yang mereka mahukan?

sayangi mereka seperti mana mereka menyayangimu..
kasihi mereka seperti mana mereka mengasihimu....
layani mereka seperti mana mereka melayanimu.
inginkan mereka seperti mana mereka menginginkanmu...

bukan cuma sehari..
bukan cuma sebulan..bukan cuma setahun..
tetapi untuk selamanya...


Tuesday, 18 December 2012

kepimpinan dan pengurusan di Stadium



kenangan kelas kepimpinan . pada hari kejadian group aku yg conduct..so kami decide nk bt kat stadium UTHM..owh ye..kelas ni mmg salu bt style "outdoor class " .. aku ske sgt..acctually aku nk buat kelas bawah pokok sambil makan buah epal...hah..ala-ala obersea mcm tuh..baring2 atas rumput...tp kat sini xde tmpt yg selesa mcm tu...so CANCEL... 

pagi2 lagi my group dah mula kan sesi ragging orang...dak2 kelas aku di mnta utk jog dua round...yg mana larat leh teruskan bt bape round yg diorg suke... sian aku tengok..termengah2..tapi best kan..kan ???
aku pon xde ler kuat mn seperti dulu..(dulu kaw kuat ke bedahhh??) termasuk lecturer kami yg sporting gile.. PM Dr Ahmad Esa.. he also join us... cool okeyh!.

pastu dah 2 round ++ tu... group kami mula kan duscussion ..
bla..bla..bla.... and so on.. 


ha..ni aku tgh bacaekan satu artikel nih...
muncung2 mulut kaw yer..


ni lah my classmate yg sporting and happening..
ye sgt happening. smpi pening lecturer2 kami nk melayan.



O group kami.
owh...selepas 1jam kami discuss -ing
staf2 FTV pada hari selasa tu ade senamrobik..
Prof cakap lepas kelas..lepas dah  Is A wrap sume... kami kene join geng2 staf tu jugak..
ko jgn xtau..semangat masing2...
pergh..aku rasa diorg ni sume lepas tension kot.. yelah..kami di akhir2 sem nih..
busy dgn final project..
final project...ouh!



oke..ni kami tgh tgk step dulu..
then..........tudiaaaa


haaa..gelekkkk lagi...gelekkk!
put your hand up!!!!


and inilah kelas aku yg sporting pada hari kejadian..

i will miss u guys. >.<


nahh..aku sajikan entri dengan dgn video nye sekali..ko tgk lecturer aku yg pakai baju merah tu...
sportingggg kan...memang!


Saturday, 15 December 2012

design macam mana yg oke?OMD

again.. xbuat report lg..=)

bila mata dah menggatal tgk barang kawen2...jari jemari ketot gatal google-ing baju plakss..baju yg nak tempah nih aku nak pakai time akad nikah..tapi xtau nk bt baju ape...OMD! please..please..please..nak bt baju ape nihhh....haiyaaa...susah nk pilih disebbkan kerendahan yg dimiliki oleh diriku ini....dush..dush...takot nnt duk tunjuk design kat tailor...bila baju siap...nmpk gumuks plaks...itu ada salah OoooO...

photo bawah nih antara yg berkenan di hati...tapi xtau la kan nk buat macam mn...nk kena tunjuk kat tailor lgi...kot2 dia ade idea tambahan...hurmm....xsabar..xsabar..xsabar...mn satu ek?







apa untuk doorgift?

oke fine...sepatutnya sekarang nih time utk buat report PS..tapi skrg aku sebuk google-ing benda lain...
release kan otak jew..~

bawah nih antara barang2 yg aku teringin nak letak dalam balang comel yg aku nak beli nnt...tapi xtau nak letak yg mana satu.....korang rase?



jelly bean..macam kiuttt sgt..comel


ni pon comel...nyum2 dap!
biskut icing


ni mmg peberet kot!

biskut telinga mini

last but not least..

mossshhhiiimashmellowww~


owh..xtau nak pilih yg mana satu utk diletakkan dalam balang yg comel seperti dibawah...ohh yg balang yg masih bogel...nnt aku hias kasik baek punye.. xsaba...xsaba..xsaba~!!



Wednesday, 12 December 2012

owsem classmate!


MBV sec 1 UTHM
sesi 2011/2012

my classmate:

belakang kiri: hajar ishak, kak mas, natasha dora, farhana, fairus, hajar hamdan, kak mar
tengah kiri: a'ah, nurul, mek lin, ctk, yatt, anny, bella, fizan, suri, nik, azliana
depan kiri: arien, farahiyah,faiz, nizam, awe, nas, mail, ezhar, azira, kak asma

macam tak percaya ... dah setahun setengah kami bersama.. kini dah smpi ke penghujung perjalanan kami dalam mengharungi cabaran.. tinggal sebulan sahaja lagi kita di sini... semua bakal2 pendidik. curahkan bakti pada anak nusa bangsa. jumpa lagi di lain masa.

kawan2 suma: god luck untuk master project nih... harap kita sume berjaya dunia dan akhirat...

Wednesday, 14 November 2012

adik kawen n suprise!

holaa hopp!

10 . 11 . 12 tarikh yg indah buat family kami...

1. adik dah pun jadi isteri kepada che azril aka along! oke, aku jugak yg x kawen lg..haiyaa...bnyk lmbt



 2. ade suprise party utk aku rupenye..hahaha....i nak menangess nokk bile sume org tiba2 nanyi lagu

happy birthday to youu...happy birthday to youuuu...

uwaaaaaaaaaa... tapi sebab nak control macho punye pasal...aku gagahkan jugak senyum leborrrr...macam nih ^_______________^...x nanges taw!tunang plak jauh....!
happy sangat2...lebiu all....muacchssss sejuta lapan ploh kali! ape yg aku wish utk tahun nih?

1.semoga dipanjangkan umur
2. nak kawen cepat
3.nak kawen cepat
4.nak kawen cepat..


hahah...betol aku x tipu...utk adelah wish aku!



suke sgt kek aiskrim nih!!!



salam maal hijrah


jom baca doa akhir tahun 1433 dan awal tahun hijrah 1434 kawan2..... selamat menyambut tahun baru . saya mohon ampun di atas segala kesalahan yg saya lakukan pada orang2 lain dalam sedar ataupun tidak... salam maal hijrah...

Sunday, 21 October 2012

stage 2: DIY bunga pahar

huhu...mood tawen2 kite dah dtg balik...balik dr umah MIL to be trus smngat nk work out utk wed next yr~..awal kan? tapi mmg kene awal sbb kite "sgt rajin" org nye... cari2 idea kat google...kat event kawan2... br la buley start dgn bt bunga pahar aka bunga telor.."eyh,bukan mahal pun kalo beli kat kedai bunga telur yg da siap..." ouh..lupe untuk dinyatakan di sini..aku lebey ske kalo brg2 utk kawen/tunang..better DIY (do it yourself)..br puas okeyh...xde la putih mate bila bnd yg kite tgk tu x seperti yg diharapkan..lagipun lebih jimat kos..! let's start!

apa yg anda perlukan:

1. crepe paper
2.gunting
3.reben
4.dawai halus
5. pearl


step 1: cantumkan 6 helai crepe paper


 step 2: ikat crepe paper dengan dawai halus


step 3: ikat dengan pearl


step 4: tarik sehelai demi sehelai kelopak bunga


step 5: ikat riben


dan cantumkan kesemuanya
siap.....!!! tgu kemunculan nya next year!






Saturday, 20 October 2012

Wednesday, 10 October 2012

berjimba dengan Mr Montek lagi


tiket free lagi!
terima kasih harian metro!


we ze family to be!
melaka wonderland!


yeay!
pegi lagi tempat nih...T_T
tapi gile jauh parking..atas bukit..punye la ramai org..hangenn!

hari kire mcm teman si montel nih mandi kat sini..
nak abiskan tiket yg berbaki... aritu pegi xde org pon..kali nih pegi makkk ai...ramai sesangat hokey..
nak sewa pelampung pon beratur [anjang berjela2..siap kene tgu org pulangkan pelampung..baru kite plak leh sewa..pape jek..name pon taman tema air..xkan ko sediakan 50 biji pelampung jek!!

then after mndi mande mande...trus ke tjg bidara...sbb nk survey homestay utk budak2 kelas aku..
next week kami satu kelas nk pi tenangkan pikiran kununnye tepi laut tuh!

oke tu je..

oh yer...progress utk PS da ade..esok dah bley jumpe SV dengan hidung kembang sbb ada bnd yg boleh ditunjuk...hehehhe..harap2 oke!


nite all...lebiu!

Thursday, 4 October 2012

why u do this to me?

ptptpuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!
ptptpuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!
ptptpuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!




hari2 makan biskut...boley muntah aku mcm ni..!bingai...

get well soon

"Assalamualaikum puan. saya azri..saya penolong wakil kelas DTK2A.saya nak bagitahu. Rosnizam Abdullah sedang dalam koma.kemalangan motor masa nak balik rumah pukul 11.30 pagi tadi.50/50 keadaan dia.skrg tgh tgu untuk pembedahan. rahang, bahu patah.kemungkinan tempurung kepala sekali akan dibedah.kalau tak bedah kemungkinan akan lumpuh. kami harap puan boleh doakan untuk dia semoga cepat sembuh.maaf mengganggu puan.."
sender: student Azri 4 oct 2012, 7.42 am

dangggg!!!..terkejut aku bangun2 dpt msg mcm tu dr Azri,student aku kat PUO...trus reply  and tny mcm mn condition ejam... even brape hari je aku dgn diorg..tp rasa mcm da lame mengajar kelas tuh...they all sgt friendly and always make me feel love to teach....

Ejam, student yg salu duduk barisan blkag..bila nak salin note yg tulis di white board dia akan berdiri dan aku slalu mengusik dia..

"ha...dah tau rendang...kenapa duduk blkg.."
lepas tu dia trus duduk depan je...



"salam...hi cik Arien"

sender: student Ejam, 1 october 2012, 2.27pm

and i didnt replied....now im feel so guilty..my dyr student,ejam..im so sorry and worry..pls be strong...all of your friends love u..they need u..kuatkan semangat...


to my dear students DTK 2A....slalu la tgk ejam..bg dia semangat..even dia koma...he still can listen ur voice, he still can feel ur love and caring...



Too far away,

Miss Arien.

Monday, 1 October 2012

melaka wonderland + wildlife

terima kasih harian metro!!!

kami dapat tiket percuma dr harian metro! sbb kumpul 10 kepala akhbar harian metro
kul 10am gerak dr parit raja...smpi melaka kul 12 mcm tuh..
rombongan cik kiah nih diketuai oleh kak sara...tour guide nye aku..!heheh...



asyik bergambar je..
before masuk ke melaka wonderland


yeay..tiket kami..
terimakasih harian metro!


my bestiest!
aida sepiahh!
dia yg berjaya meracun aku utk pegi hari tu...
sppt nye nk pegi ngn Mr Montek nnt.ssbb tiket mmg reserved utk pegi ngn mr Montek..
tapi disebbakan sepiah nk belanje..aku pun zassss..siap!


my housemate!
mereka yg berjya meracuni sya.!



 we all..
game kat sini xde la bnyk sgt mcm sunway tuh...tp okeyh la kalo nk bersuka ria ngn kawan2...
sume aku naik...ade satu tu.Pendulum..


.mmg pikir 80x nak naik..dia punye turun mmg laju oOoo...gugur jantung denn!
.tp sebab aida sepiah nk naek..aku ikutkan je lah..yelah..org dah belanje kannn...



ni yg plg best tornado chaser!!!syok!!!


siap sedia nk g Mydin..solat + makan!
sebelum tu sempat lg kami bergambar...~
cuma yg nk komplen...patung yg kaler biru sgt xfriendly!so aku x amik gmbr dgn dia!

slps makan dan solat.kami akan ke wildlife plak..
sbb ni sume termasuk dlm tiket percuma yg kami dpt!


ni la pintu masuk wildlife theatre.
tempat ni terletak di pulau melaka..area masjid selat..sng je nk pegi..bnyk signboard terpampang.
waktu nih kami je yg pegi..heheh...show tu mmg utk kami jek!syok kan..
rase mcm vvip

biasanya kalau nk masuk sini kene bayar

dewasa: rm20
kanak: rm 15
citizen:rm15




kedatangan kami disambut orang2 sarawak nih...
not bad la ...cuma yg xsyok nye MC nye sound xjelas sgt la...so aku xpaham ape dia ckp sometime~



oke mase nih aku kene pegang ular..aku volunteer..
sbb aku mmg xtakot ular..~
sbb aku tau ular2 tu bisa dia dah xde..hehehe..

antara binatang yg ada...burung2...singa laut..ular..mcm2 lagi lah..tp dlm hati nih mcm teprikir..msti bintang2 nih teruk kene training...sbb mmg sgt bijak!..kesian~