sOmebodY watching On me

Friday, 6 May 2011

Happy mother's day mama!!!!PUAN NOREHA IBRAHIM..
28 MAY 1963

MAMA TELAH MENJAGA SAYA DARI KECIL SEHINGGA SEKARANG.TAK PERNAH MENGENAL ERTI LELAH.TIDAK KIRA APA JUA RINTANGAN YANG DATANG.MAMA TETAP TABAH MEMBESARKAN SAYA SEORANG DIRI.SAYA KAGUM DENGAN MAMA.DIA MEMBESARKAN SAYA DENGAN SEPENUH KASIH SAYANG.CUKUP SEMPURNA DENGANNYA.MASIH SAYA INGAT WAKTU-WAKTU SUSAH KAMI.SAYA SENTIASA DENGANNYA PADA WAKTU ITU.SAYA MENJADI PENEMANNYA WAKTU ITU.SAYA TAK KAN TINGGALKAN DIA WALAU PUN SEKETIKA.SAYA TAU DIA MEMERLUKAN SAYA DAN SAYA LEBIH MEMERLUKAN DIA.DAN SAYA TIDAK BOLEH BAYANGKAN HIDUP SAYA TANPA DIA..YA ALLAH..PANJANGKAN WAKTU KU BERSAMANYA..IZINKAN AKU MEMBALAS JASANYA SEBELUM NYAWAKU TERPISAH DARI JASAD...

MA...LISA SAYANG MAMA...
TERIMA KASIH BESARKAN LISA SEHINGGA KE SAAT INI DAN SETERUSNYA..

HAPPY MOTHER'S DAY

memahami setiap nasihat

aku jenis yang tak susah..aku senang nak terima apa yang orang cakap..walaupun mula-mula aku akan rasa marah sangat..but then, aku akan tenang dan buat macam tak da apa-apa yang jadi..mudah kan? lupakan masalah tu dan pikir positif dengan apa yang orang cakap..memang la mula-mula aku marah..normal la manusia..korang pun macam tu kan?... mungkin ada hikmah di sebalik semua kejadian..mungkin akan berlaku sesuatu jika aku masih dengan keputusan itu... mujur aku ini jenis yang MUDAH memahami apa yang orang nasihat...huhuhu...tapi,promise me yang kita akan pergi situ jugak...itu misi saya...

nasib baik janji nak g FULL HOUSE...nak makan banyak2x!!!!!...tak nanges dah...

seandainya mereka mengetahui..

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta, lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang.. tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih menganggap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan. Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.

Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.