sOmebodY watching On me

Thursday, 24 March 2011

#bubur sagu rumbia



nyummyyy...

kali ini aku maen masak-masak lagi...bubur sagu rumbia...first aku tgk benda nih masa jalan2 ngn kak andrea kat dataran pahlawan...tapi aku tak beli..k.anne je beli...pastu k. anne kata sedap...hurm..nak ke melaka mmg jauh la kan...so,aku pon mintak tolong la akak sorang nih beli..=)mekasey kak...tapi yang akak nih beli dah lama aku abeskan..huhu...

kebetulan awal bulan hari tu gi melaka ngan en john...aku pon beli ler banyak2 benda tu sebab rasa nya yg mcm jeli sikit2...

semalam dak fatin (OJT) kat company aku request kat notice board aku...aku pon dengan rasa keibuan masakkan la utk budak2 nih...



inilah rupa sagu rumbia sebelum di rebus

direbus terlebih dahulu...

ini lah rupa dia selepas direbus..macam jeli kan??

masukkan santan..gula..garam...then jeli tadi..

sedia utk di makan....nyuummyy~~