sOmebodY watching On me

Friday, 11 March 2011

#1 kueh keria



miaw-miaw...malam nih cik aeyin mengigau apa ntah tiba-tiba buat kuih keria...
actually nih adalah sebahagian wish list yang telah diterima dari encik John kepada cik aeyin...practise make perfect dear!!saya memang tak pandai masak..nih pon sebab penah tgk housemate buat cek mek molek(kuih tradisional kelantan)...sama je..

#KUIH KERIA
sejenis kuih yang dihasilkan dari ubi keledek.ada juga orang yang menggunakan ubi kentang...but i prefer guna ubi keledek..kemudian digoreng dan disira dengan gula...bagi penghidap diabetis....DILARANG untuk mencuba ya!!!cuba masak xpe!!
ni la rupa ubi keledek bagi sesape yang tak tahu tu..
dalam dia warna oren taw...


uli keledek yang telah dilenyek di sebatikan dengan tepung gandum. Uli sehingga tangan dah tak melekat dgn keledek + tepung gandum tadi


bentukkan adunan menjadi bentuk bulat macam nih..


then..goreng smpi warna dia kekuningan ..lebih kurang macam goreng cucur. bila dah masak..sirakan dengan gula melaka / gula putih...


Tadaaaaa...da siapp..dan siap di makan...

sedap jugak yer...
next trip keyh b...
hahah...^_^




isha junior..



nih mama ngn papa baby nih...

wan muhamad umair danish bin wan mohd hassif
11.03.2011
baby boy
3.4kg

yuhuuu..give a big hand to my dear friend...wan shahfadhilah..my classmate and housemate merangkap roomate aku mase belajar kat polimas(politeknik sultan abdul halim muadzam shah,jitra kedah)..dia dah selamat deliver baby dia jam 0915 11.03.2011 ..3.4 Kg...nama ,dia tgh kompius nak letak nama utk baby boy tuh...huhu..biasa la..anak 1st..mmg terujaa...hehe..apa2 pon tahniah utk papa and mama baby boy tuh...aku syg mu mek sha!!!!muax..10x

salam jumaat

alhamdulillah..

masih diberi kesempatan untuk bernafas..
masih diberi kesempatan melihat dunia
masih berkesempatan memaafkan hati2 busuk diluar sana...

Jumaat..penghulu segala hari..

1. Penciptaan Adam.
2. Pada hari itu juga dikeluarkan dia dari syurga.
3. Pada hari itu juga, dia wafat.
4. Dan pada hari itu terdapat satu masa di mana tidaklah seorang hamba itu meminta sesuatu dari Tuhannya melainkan akan dikurniakan kepadanya selagi dia tidak meminta yang haram.
5. Pada hari itu Qiamat akan terjadi dan tidaklah seorang pun malaikat muqarrabun pun di sisi Allah azzawajalla melainkan ia takut pada hari Jumaat, (tetapi) tidak langit dan tidak bumi melainkan ia merasa kasih pada hari Jumaat”.
HR Ibnu Majah & Al-Baihaqi


renungan: sudah cukupkah iman di dada...sudah cukup kah bekalan untuk ke sana...??