sOmebodY watching On me

Monday, 19 December 2011

terkejut sgt





hari khamis(15/12/2011)

mendapat msg dr mr montek.dia mengatakan dia sudah sihat..alhamdulillah..then sejam kemudian terima msg dr dia..hidung b berdarah.risaunya hati ini tuhan saja yg tahu..Namun aku beranggapan itu hanyalah disebabkan oleh demam panas yg dialaminya 2 3 hari ini...watu tgah hhari aku menerima msg lagi dr mr montek mengatakan dia ditahan di wad..suspek denggi /kencing tikus...ya ALLAH...apa yg terjadi sbnrnya...aku masih di maktab PDRM bakri.Muar..nak je aku balik skrg..nk bersiap dan terus ke KL..tapi i cant..T_T..lewat ptg tu jugak aku bergerak ke KL..igt nk tido wad je malam nih..kul 1111pm aku smpi di TBS..sambil tgu kak an pick up..utk tolong hantar aku ke Hosp Sg Buloh malam tu jugak..

selepas kluar dr icu

then 1124 malam, "syg dtg esok iyer..b kene tahan di ICU...xleh ade org yg tgu.." ..YA ALLAH..aku terus menangis..apa sbnrnye nih...smpi kene masuk ICU..aku jd tak tentu arah..tak tau nk contact sape lg..kuatkan hatiku Ya Allah..hari Jumaat(16/12/2011)

pagi2 esoknye, pagi2(630am) lagi apis tolong anta aku ke hospital sg buloh.tapi smpi je kat sana aku tak dibenarkan masuk..T_T..dia kate sorg je leh masuk..aku bg apis masuk sbb dia maybe x dpt dtg da lepas nih..aku tgu dgn penuh saba smpi kul 9am..mak dia dtg bawak mknn..n dibenarkan cuma 2 org saje masuk ke sana...angah(kakak mr montek) suh aku ngn mak yg masuk.sesampai je aku kat sana..menitik airmata aku.bengkak muke dan tangannya.aku x sanggup tgk dia mcm nih.cepat2 aku lap balik...xnk john dan mak dia nmpk...mak suh aku suapkan makanan utk mr montek..mekasey mak...xsampai hati aku tgk mr montek macam nih...setitik demi setitik air mata nih jatuh...kuatkan hati aku ya Allah...kami dpat duduk situ sekejap saja..kami dtg balik pd waktu melawat petang..aku ikut mak dan angah balik umah along(kakak sulung mr montek) di bkt subang..dan aku tido di sana...
hari sabtu (17/12/2011)
sebuah katil ditolak keluar dr ICU..xnmpk ssiapa..tapi hati aku ckap..mintak2 dia..rupenye2 betul tu Mr MOntel..syukur..xperlu tgk di ICU lagi..dipindahkan ke wad biasa...makna nye aku dah leh jaga dia kat wad..yipiiiiiiiiiiii...

"makcik..hari ni rin jaga heeny yer".."oke.."..yesss...green light!!!

dapat juga aku menjaga mr montek sblum pulang ke johor...tido di wad mmg x selesa..tp disebabkan mr montek ade depan mata...ape2 pon aku x kisah...aku nk tgk dia tiap2 masa..apa yg jadi nnt aku tau..~

hari ahad(18/12/2011)

hari ini aku akan pulang ke johor..xnk blik sbnrnye..tp keje masih bnyk kat sana..dia pon sudah beransur pulih...aku pon sng hati sbb dia dah oke...dah leh bahan2 patient laen..kitorg mmg jahat...huhu...kesian pakcik2 tuh...ptg tu mat rock,ejay ngn wak yg hantar ke TBS...berat hati nk balik..tp aku terpaksa pulang...

**terima kasih pada semua yg dtg melawat mr montek...terima kasih bnyk2..
**pada nenek,mak,along, angah, abg edy..terima kasih sbb beri tempt tidur..makan dan minum...i luv u all..
**pada kak an,apis,matrock,ejay,wak..terima kasih atas bantuan kalian....

No comments:

Post a Comment

sUke Ati nAk tulIs