sOmebodY watching On me

Tuesday, 27 December 2011

si To-Ot

^____^
...senyum...
aku xperlu kate ape2..tengok je lah..
malas nak layan benda2 yang terlalu menampakkan kebodohan kawww....
maaf..kasar pulak rasanya letak bodoh itu...aku nk gune TO-OT...plsss laah....
dah besar kan....jangan cuba nk jadi glamer ..
letak akal di kepala bukan kepala lututsss....
jangan nk meyusahkan otak dan hati org lain utk baca bnd2 tu sume....
kau pndai membuka aib org lain....
satu hari Allah pasti membalas keaiban yg kau buat ini...
...amin...


hai TO-OT

chOoow~

Monday, 26 December 2011

ramai dah lepas..

aiyooooo...musim cuti sekolah dah nak abes..nampak gayanya kawan2 aku sume da melepasi zaman bujang..ade yg kawen...ade jugak yg bertunang....ramai gileeee plak tuh uwaaaaa korangg..sampai hati x tgu aku ....korang mmg taw..ni mama plak baru call..."adik dalam masa terdekat nih..tgu lisa balik je" ....whattttttttttttttttttttttttttttt..... tersentak jugak hati aku...rasa xnak balik je....huhu...padehal aku taw dah dia nk bertunang...aritu dia kol mintak kebenaran...tapiiiii secepat nih???OMD!!!.....siap dah beli cincin bagai...hurmmm....bila la masa aku nak sampai....

ramai dah lepas..hang bile lagi arien noor ellisa?

Saturday, 24 December 2011

kem jati diri for master student

ini lah tempat nye..
Kem Modal Insan, Sg Rambai,Melaka...

kanak-kanak riang yg x saba nk balik..!!


ouch...dalam kesibukan dengan assg yg masih belambakk tak hengat...dengan exam yg lg seminggu..aku gagah kan jugak join program nih..tp yg sedih seksyen aku just 6 org je yg pegi..xpe la..layankan aje....1st thing yg aku pikir ttg program nih..dia mesti lah best...ade kene dera sikit2...unfortunately, ku sangkakan panas hingga ke petang rupanye hujan di tgh hari...program nih aku rasa macam xde UUmPhhh..! lembik jee....but, ade gak yg best n havoc...tu pon kadang2 jek...so sad..kalo dak2 kelas yg lain ade kan best..arghh nape korg x pegiii....pengalaman yg aku dpt sepanjg program nih.....duk maen belut..ni seumur hidup mmg xpenah maen ponn....rupenye xde la geli sgtt..diorg je lebih2 kate geli...geliii!!..OMD...plssss la weiiihh.....belut je kot!!!pastu sapu2 kat mukee...ohh demmm.....naek jerawat muke aku siap ko abg galah...part best lg satu bile dok nyanyi2 lagu pizza hut ohh pizza huttt..kentucky fried chicken pizza hut...=) ..bg aku tu la part sweet sour skit...maybe sbb hujan kot..tu yg diorg bnyk cut program.....!!!

Wednesday, 21 December 2011

ABBM 2011

penunggu gua

my team!

seksyen 1 gugurl

21/12/2011...

owh nak dekat2 abes sem nih macam2 lak program kann....peningggss tau uolss...sampai bergaduh2 bagai..tapi bukan gaduh tumbuk2 tuh....gaduh secara profesionall la u olss..dah besar kannn~...program nih utk mempamerkan hasil keje yg dah dibuat selama 1 sem nih...Alat Bahan Bantu Mengajar..teamm kami buat Flash...tp yg sedih we all nih serba serbi kurang..xprepare ape2 pon..sbb seksyen kami saaaaaaaaaaaaaaaangat la sebuk....harap maap yer...join pon sekadar tnjuk2 mcm tuh jek...xleh nk prepare sgt,..ade bnd lain yg lagi penting nk kene buat...ap2 pon ini akan dijadikan sebagai pengajaran dan pengalaman yg akan kami kumpul utk mase depan....hah gituww...tahniah utk seksyen 2 sbb menang..biasa la pertandingan..ade yg menang..ade yg kalah..ape2 pon tahniahh..!!

Monday, 19 December 2011

terkejut sgt





hari khamis(15/12/2011)

mendapat msg dr mr montek.dia mengatakan dia sudah sihat..alhamdulillah..then sejam kemudian terima msg dr dia..hidung b berdarah.risaunya hati ini tuhan saja yg tahu..Namun aku beranggapan itu hanyalah disebabkan oleh demam panas yg dialaminya 2 3 hari ini...watu tgah hhari aku menerima msg lagi dr mr montek mengatakan dia ditahan di wad..suspek denggi /kencing tikus...ya ALLAH...apa yg terjadi sbnrnya...aku masih di maktab PDRM bakri.Muar..nak je aku balik skrg..nk bersiap dan terus ke KL..tapi i cant..T_T..lewat ptg tu jugak aku bergerak ke KL..igt nk tido wad je malam nih..kul 1111pm aku smpi di TBS..sambil tgu kak an pick up..utk tolong hantar aku ke Hosp Sg Buloh malam tu jugak..

selepas kluar dr icu

then 1124 malam, "syg dtg esok iyer..b kene tahan di ICU...xleh ade org yg tgu.." ..YA ALLAH..aku terus menangis..apa sbnrnye nih...smpi kene masuk ICU..aku jd tak tentu arah..tak tau nk contact sape lg..kuatkan hatiku Ya Allah..hari Jumaat(16/12/2011)

pagi2 esoknye, pagi2(630am) lagi apis tolong anta aku ke hospital sg buloh.tapi smpi je kat sana aku tak dibenarkan masuk..T_T..dia kate sorg je leh masuk..aku bg apis masuk sbb dia maybe x dpt dtg da lepas nih..aku tgu dgn penuh saba smpi kul 9am..mak dia dtg bawak mknn..n dibenarkan cuma 2 org saje masuk ke sana...angah(kakak mr montek) suh aku ngn mak yg masuk.sesampai je aku kat sana..menitik airmata aku.bengkak muke dan tangannya.aku x sanggup tgk dia mcm nih.cepat2 aku lap balik...xnk john dan mak dia nmpk...mak suh aku suapkan makanan utk mr montek..mekasey mak...xsampai hati aku tgk mr montek macam nih...setitik demi setitik air mata nih jatuh...kuatkan hati aku ya Allah...kami dpat duduk situ sekejap saja..kami dtg balik pd waktu melawat petang..aku ikut mak dan angah balik umah along(kakak sulung mr montek) di bkt subang..dan aku tido di sana...
hari sabtu (17/12/2011)
sebuah katil ditolak keluar dr ICU..xnmpk ssiapa..tapi hati aku ckap..mintak2 dia..rupenye2 betul tu Mr MOntel..syukur..xperlu tgk di ICU lagi..dipindahkan ke wad biasa...makna nye aku dah leh jaga dia kat wad..yipiiiiiiiiiiii...

"makcik..hari ni rin jaga heeny yer".."oke.."..yesss...green light!!!

dapat juga aku menjaga mr montek sblum pulang ke johor...tido di wad mmg x selesa..tp disebabkan mr montek ade depan mata...ape2 pon aku x kisah...aku nk tgk dia tiap2 masa..apa yg jadi nnt aku tau..~

hari ahad(18/12/2011)

hari ini aku akan pulang ke johor..xnk blik sbnrnye..tp keje masih bnyk kat sana..dia pon sudah beransur pulih...aku pon sng hati sbb dia dah oke...dah leh bahan2 patient laen..kitorg mmg jahat...huhu...kesian pakcik2 tuh...ptg tu mat rock,ejay ngn wak yg hantar ke TBS...berat hati nk balik..tp aku terpaksa pulang...

**terima kasih pada semua yg dtg melawat mr montek...terima kasih bnyk2..
**pada nenek,mak,along, angah, abg edy..terima kasih sbb beri tempt tidur..makan dan minum...i luv u all..
**pada kak an,apis,matrock,ejay,wak..terima kasih atas bantuan kalian....

dyr hati...



to you my dyr heeny...

i always love you..
semoga cepat sembuh...^___^

Thursday, 15 December 2011

lawatan kelas ke Maktab Polis DiRaja

heheheh...aku nk tergelak pong ade..!

lawatan yg dah lama dalam perbincangan akhirnya berlaku...pada entri ini.. just bt lawatan ilmiah saje.. igt nk tgk Pedagogi kat sini..tp xdapat sbb pelajar diorg sume dah abes..dah balik kg ponn...huhu...tp kami tetap di layan mesra oleh pegawai2 di sana... macam2 input yg leh di bawa pulang..macam2 pengalaman yg dapat di bawa smpi bile2...terima kasih hencek poliss..aktivit yg kami bt kat situ agak menarek jugak la..tp part masuk2 lab buat aku boring..hahha...yg best time tgk diorg bt drift...pastu pertunjukan akrobatik smbil naek motor berkuasa tinggi..perempuan pon ade hokeyy!...then yg best part BOMB...mencarut sesaje aku time dia letup kan tuh...(maaf..mmg jenis terkejut2..) n last but not least..kitorg men guns stimulator..sume rase..best jugak la even bnd tuh sume tipu2 je...heheh...then balik aku siap2 sbb dpt msg dr John yg dia kat ICU Hosp Sg Buloh....aku mmg xleh duk diam dah...asyik ajak diorg balik je.alhamdulillah..ade gak bas mlm tuh..aku redah je demi MOntek tercinta...doakan keselamatan beliau kawan2...plss..~

Wednesday, 14 December 2011

im happy bcos u're happy


alhamdulillah...akhirnya demam b dah kebah ..b dah leh msg2..leh cakap lame2 sikit kat phone..xsuke bile b sakit..b jarang nk sakit..bila sakit, teruk jugak la..bersalah plak rasanya...b demam sbb g bekelah....T_T..sedih bile b cakap b lapa..bila makan muntah..bila makan muntah..erm...nk tolong,tapi jauh....tensen betol...tetiba rasaa nk jadi powerpuff girl hijau!! xpe cyg eyh..jgn lupe terusssss makan ubat kalo sengal2 badan lg okeyh..owh yer..ramai jugak yg care pasal b...apepun..i luv u so much...!.....\(^__^)/

Monday, 12 December 2011

semoga cepat sembuh syg~

to u my dyr hubby..

tolong cepat sembuh.xsuka tgk b sakit.risau.sedih.i lev u.

Thursday, 8 December 2011

cheese cake Elysa


Blueberry cheese cake

Bahan2

Sepeket oreo

50 g buttercup

1 ketul cream cheese Philadelphia

6 biji telur ayam

60 grm tepung gandum

20 grm tepung jagung

100 ml susu HL

140grm gula halus

Sedikit garam

Sedikit air perahan lemon

Topping blueberry


Cara-cara

1. Hancurkan oreo ketepikan.

2. Dengan cara double boil masukkan buttercup,cream cheese,susu,perahan lemon.kacau sehingga cair.ketepikan

3. Cairkan sedikit buttercup utk dimampatkan dengan biskut oreo ke dalam Loyang.tekan bg mampat..ini sbg base.letak dalam peti sejuk sementara waktu.

4. Asingkan putih telur dan kacau sehinga bertanduk (creamy).kemudian gula.kacau lagi.ketepikan

5. Campurkan tepung gandum,tepung jagung dan telur kuning dan sedikit garam.

6. Campurkan kedalam langkah 4.kacau sehingga sebati

7. Tuang ke dalam Loyang

Semasa langkah pertama,kita dah boleh panaskan oven 180 darjah selama 10 minit.

Then,setkan masa selama 1 jam.

45 minit yang pertama,setkan pada api bawah sahaja.

15 minit yg seterusnya,setkan pada api atas dan bawah.



thnx utk sifu saya..kak asmah..ni my 2nd time bt cheese cake yg nyummyy nih..hihihi...xsaba nk bagi Mr montek saya mamam....

ape?




i do LUV him...

Friday, 2 December 2011

masuk polis?


hari Jumaat yg mulia nih aku n kenkawan telah pergi ke Pusat Latihan Polis di Muar..tujuan nye utk usha lineee jer..ni utk lawatan kelas yg akan diadakan pd 18/12/2011...heheh....kebetulan hari ni diorang ade pentauliahan polis bantuan..tapi kami xde la sempt tgk...tgk mcm2 tu je...tahniah kpd yg telah ditauliahkan....n utk kenkawan ku sekalian..korg mmg tak kan menyesal nnt dtg sini....syokkk OooOooOo....aku plg ske part bomb2 nih.....tekejut mak, nyahhhhhh