sOmebodY watching On me

Tuesday, 26 April 2011

kecil

...hari ni..masih berkecil hati...

...dengan semuanya...

.sampai bila.

.saba je lah.




di sini,

Arien

Monday, 25 April 2011

kakak sakit!

saya tade kakak...so sy anggap dia mcm kakak saye..dia tak sehat..sakit ape pon saya tak tau..harap2 dia sembuh...

"kak..jgn lupe makan ubat...=)..."

Saturday, 23 April 2011

payment..im to disappointed..

.... ..- .-. -- --..-- ... . .--. .- - ..- - -. -.-- .- / -... ..- .-.. .- -. / -. .. / .- -.- ..- / -.. .- .... / -.. .- .--. .- - / .--. .- -.-- -- . -. - / .- ... / .--. . .-. -- . -. .- -. - / ... - .- ..-. ..-. --..-- - .- .--. .. / -.. .. / .- - .- ... / ... . -.. .. -.- .. - / -.- . .-.. ..- .--. .- .- -. / -- . .-. . -.- .- --..-- / .- -.- ..- / ... - .. .-.. .-.. / -.. .- .--. .- - / .--. .- -.-- -- . -. - / ... . .--. . .-. - .. / ... . -... . .-.. ..- -- -. -.-- .- --..-- - .- -.- / .--- .- -.. .. / .-.. .- --. .. / .-. .- -. -.-. .- -. --. .- -. / .- -.- ..- --..-- .- .--. .- / -.-- .- -. --. / .- -.- ..- / .--. .-.. .- -. / ... ..- -- . / -.. .- .... / - .. -. --. --. .- .-.. / .... .- .-. .- .--. .- -. --..-- -- ..- ... -. .- .... --..-- - .- -.- / ... . .--. .- - ..- - -. -.-- .- / -- .- -.-. .- -- / -. .. / ..- -. - ..- -.- / -... ..- .-.. .- -. / -.-- .- -. --. / -.- . . -- .--. .- - --..-- ... . -.. .. .... / ... .- -. --. .- - --..-- -. .- -.- / -- . -. --. .- -.. ..- / -.- .- - / ... .- .--. . / .-.. .- --. .. --..-- ... .- -... .- / .--- . / .-.. .- / . .-. .. -. --..--

Friday, 22 April 2011

.-. .- .... ... .. .-

.- -.- ..- / -.-. ..- -- .- / .. -. --. .. -. -.- .- -. / -.- . .--. .- ... - .. .- -. --..-- .--- .. -.- .- / -.- . .--. .- ... - .. .- -. / .. - ..- / ... ..- -.. .- .... / .- -.. .- --..-- .- -.- ..- / .- -.- .- -. / -- . .-.. ..- .--. .- -.- .- -. / ... . -- ..- .- -. -.-- .- --..-- .- -.- ..- / -... ..- -.- .- -. / .. -. --. .. -. / -- . -. .- .. -.- -.- .- -. / -.- . -- .- .-. .- .... .- -. --..-- .- -.- ..- / -.-. ..- -- .- / .. -. --. .. -. -.- .- -. / .--- .- .-- .- .--. .- -. --..-- .... .- -. -.-- .- / ... .- - ..- / .--- .- .-- .- .--. .- -. --..-- -.. .- -. / -- .- .- ..-. -.- .- -. / .- -.- ..- / .--- .. -.- .- / .- -.- ..- / -... . .-. ... .- .-.. .- .... --..-- .- -.- ..- / -.-. ..- -- .- / -.- . .-.. .. .-. ..- --..-- -.. .. .- / -.. .- - .- -. --. / -.. .- -. / - .. -... .- ..--- / .... .. .-.. .- -. --.

Wednesday, 20 April 2011

kehidupan sekarang dan masa depan

-.- .. - .- / ... . -- . -- .- -. --. -. -.-- .- / -- . -. --. .. -- .--. .. -.- .- -. / -.- . .... .. -.. ..- .--. .- -. / -.-- .- -. --. / ... . -- .--. ..- .-. -. .- --..-- / -.- . .-.. ..- .- .-. --. .- / -.-- .- -. --. / -... .- .... .- --. .. .- / -.. .- -. / --- .-. .- -. --. ..--- / -.-- .- -. --. / -- . -. -.-- .- -.-- .- -. --. .. / -.- .. - .- --..-- / .- .--. .- .--. ..- -. / -.-- .- -. --. / .--. . .-. -. .- .... / -... . .-. .-.. .- -.- ..- / -.. .- .-.. .- -- / .... .. -.. ..- .--. / -.- .. - .- --..-- / .--- .- -.. .. -.- .- -. / .. .- / ... . -... .- --. .- .. / .--. . -. --. .- .--- .- .-. .- -. / ..- -. - ..- -.- / -- .- ... .- / -.. . .--. .- -. --..-- / .-- .- .-.. .- ..- -... .- --. .- .. -- .- -. .- .--. ..- -. --..-- / .- .--. .- / -.-- .- -. --. / -.- .. - .- / .-.. .- -.- ..- -.- .- -. / ... . -.- .- .-. .- -. --. / .- -.- .- -. / -- . -. .--- .- -.. .. / .--. . -. . -. - ..- / ..- -. - ..- -.- / -- .- ... .- / -.. . .--. .- -. .-.-.-


**maafkan saya kerana menggunakan code ini...=)

Monday, 18 April 2011

-.- . .... .. -.. ..- .--. .- -. / .-.. .- .-.. ..-

-- . .-.. .. .... .- - / -.- . .... .. -.. ..- .--. .- -. / -.-- .- -. --. / .-.. .- .-.. ..- --..-- / -... .- -. -.-- .- -.- / -.- . -. .- -. --. .- -. / -.-- .- -. --. / -- ..- -. --. -.- .. -. / - .- -.- / -.. .- .--. .- - / ... .- -.-- .- / .-.. ..- .--. .- -.- .- -. --..-- / -.- .- .-- .- -. -....- -.- .- .-- .- -. / ... .- -.-- .- --..-- / --- .-. .- -. --. -....- --- .-. .- -. --. / -.-- .- -. --. / .--. . .-. -. .- .... / ... .. -. --. --. .- .... / -.. .- .-.. .- -- / .... .. -.. ..- .--. / ... .- -.-- .- --..-- ... .- -.-- .- / .- -.- .- -. / -- . -. --. .... .-. .- --. .- .. / -- . .-. . -.- .- / ... . -- ..- .- / .-- .- .-.. .- ..- / -... ..- .-. ..- -.- / -- .- -. .- / .--. --- -. / .-.. .- -.-- .- -. .- -. / -- . .-. . -.- .- / - . .-. .... .- -.. .- .--. .- / ... .- -.-- .- --..-- / -.- .. -. .. / ... .- -.-- .- / -.. .- .... / .- -.. .- / -.- . .... .. -.. ..- .--. .- -. / -.-- .- -. --. / .-.. . -... .. .... / -... .- .. -.- / -.. . -. --. .- -. / -- . .-. . -.- .- -....- -- . .-. . -.- .- / -.-- .- -. --. / .. -.- .... .-.. .- ... / -... . .-. -.- .- .-- .- -. / -.. .- .... / -- . -. --. .- ... .. .... .. / ... .- -.-- .- .-.-.- / -.- . .--. .- -.. .- / -- . .-. . -.- .- / -.-- .- -. --. / .--. . .-. -. .- .... / -.. .- - .- -. --. / -.. .- -. / -- . -. -.-- .- -.- .. - .. / .... .- - .. / .. -. .. --..-- / - . .-. .. -- .- / -.- .- ... .. .... / ... .- -.-- .- / ..- -.-. .- .--. -.- .- -. --..-- .--- .- ... .- / -.- .- .-.. .. .- -. / - .. -.. .- -.- / .- -.- .- -. / .--. . .-. -. .- .... / ... .- -.-- .- / .-.. ..- .--. .- -.- .- -. -.-.--

Saturday, 16 April 2011

teruskanlah...by Agnes..

pernah kah kau tak salah....
tapi disalahkan.....
tak diberii...kesempatannn.....

tiba-tiba terngiang lagu nih kat kepala aku sekarang~

Friday, 15 April 2011

Abaabil Bird Nest Drink

salam all,
Semalam boss aku ade bagi satu minuman nih..Abaabil Bird Nest Drink..nih first time aku minum air sarang burung nih..bukan apa, nak beli macam rugi nnt kalo x minum...nih dah ade orang bg...telan je lah kan..rasa nya tak la seteruk yg aku sangka..tawar n mcm manis2 sikit..xla manis macam gula tu...nih 1st day aku minum....aku nak tengok apa yang akan jadi lepas aku minum abis satu botol..apa perubahan yg berlaku...sebab nye..atas usaha mengoggle..aku dah terjumpa khasiat nya..teruja plak kan..


Antara khasiat sarang burung adalah seperti di bawah :

Awet muda. Melancarkan peredaran darah. Melancarkan fungsi paru-paru. Melegakan batuk. Membersihkan darah. Membantu tumbesaran tubuh. --->nih paling aku ske... Membantu pembentukan tulang. Pembentukan darah merah. Sebagai agen antioksida. Membantu proses penyembuhan Asma. Memutih dan melicinkan muka. ....----------->nih paling aku suke.. Menghilangkan kedut-kedut muka. ----nih paling aku ske.. Membantu meningkatkan tahap IQ. -------->nih paling aku ske.. Membantu memulihkan tenaga dan stamina badan. Kesihatan tenaga batin. -----> nih pon aku ske..hahaha

Thursday, 14 April 2011

merungut

jangan selalu merungut


bestnye kalau aku ade rumah besar mcm dia...
bestnye kalo ade gaji besar macam dia...
bestnya kalau aku pandai macam dia..
bestnya kalau aku putih macam dia..
bestnya kalau ada kete honda jazz mcm dia..(nih kete idaman aku...)
bestnye kalau ada mak bapak macam dia...
bestnye kalau ada pakwe gojesss tahap cipan mcm dia...
bestnya kalo ada orang syg aku mcm orang syg dia...
bestnye kalau cantik macam dia...
bestnye kalau duk dekat dgn bf aku mcm dia...


hoiiii.....nape lah selalu merungut nak itu nak ini...
cuba lah puas ati dengan apa yg ada...
cubalah hargai sikit....


ouhh...kerana diriku begitu berharga~

Wednesday, 13 April 2011

aku nak jual Levis eve straight






aku nak jual seluar nih...sedih..T_T

tersilap amik size..huhu

nih aku post nih bukan la nak lawan mana2 kedai online or bundle kat sini...

kang ada orang serang aku lak...



size: W25 L31

condition:9.9/10 (aku baru sekali pakai)

original dari butik.



harga: RM 210 (harga butik)

tapi aku dah bg discount RM120 (ni harga kawan-kawan)

rasa ini gile..!

.........................(,^^)(",)......................


apalah dia tengah buat sekarang nih yer...?

Monday, 11 April 2011

ciput

tetap..tapi
duit dapat ciput je..
bebanan makin bertambah.
nak stop or teruskan?
nak cakap atau berdiam
faham kah mereka atau tidak?
berperang dengan diri sendiri.

buntu..pada siapa nak luah?

Sunday, 10 April 2011

we are on vacation

salam all!!


huh,penat seyh satu hari nih..duk maen dengan masa...tapi berbaloi-baloi...hilang rindu..hehehe..
ni pon tak dirancang...tiba-tiba en Mok saya nak datang..mula-mula tak jadi datang..sedih taw before tu!!!after that...yipeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~
dia sampai sini lebih kurang kul 1.10 pm dr shah alam..nek bas je..takde penat sgt nnt nak keje esok kan?sampai2 je mamam dulu..then kul 230 petang
gerak ke jeti lumut menuju ke Pangkor .then kul 3 dah sampi pangkor dah..tak lama mana pun..tambang pon murah je..RM 10 pegi balik...pastu kalo bawak motor..RM 10 pegi balik...aku decide bawak motor je sbb leh round 1 island dgn percuma.!!!masa dan kos dapat di reduce kan...sana memanga da kenderaan utk di sewa ...tp agak mahal yer puan-puan...senang sikit ada kenderaan...oh lupa nak bagitau..if g pangkor bersama motor..skrang dah tak leh turun kat sg pinang besar, kena turun kat sungai pinang kecil pulak...harap maklum..

dalam kul 545 petang bertolak balik ke Lumut semula..sampai lebey kurang 615 petang macam tu~

En Mok naek bas kul 7 malam....huhu...sedeyh~....

tata Mok....

Saturday, 9 April 2011

farewell party~


idham:irma..


wan:sharul

ajak: idham



fatin:nor


mereka bersama staff JMSB


bukti makan "sikit"..peace!



ari rabu ari tuh JMSB buat party untuk dak2 trainee..aku makan "sikit" je...

oke..kak erin wish korg sume have good life in future..

bcos...life never treat us bad oke..~

kalau rasa boleh smbg study lagi..sambung je..

.enjoiycee~

** ada sorg lagi siti..

i need vacation


ouch...otak saya dah penat bekerja...
makna nya saya perlukan vacation...
oke,dah buat keputusan.
esok nak pegi vacation.
seyes.!

b..jom packing barang-barang!
i tunggu u kat sini oke..
da~~

Friday, 8 April 2011

...

: If you look inside a girl's heart and see how much she cries,
you'll find secrets, promises and lies.
But what you'll see most is how hard she tries to stay strong.
When nothing is right and everything's wrong :.

Thursday, 7 April 2011

birthday boyy???

kehadapan kekanda ejamku yg disyangi selalu~~

selamat hari menambah babat anda yawww~

kalo nak kek...balik ler manjung..lisa buatkan okeyyhh...

tayah nak majuk sgt..awak tuh dah tua bangatt deh loooh....

mana cewek2 mu???bila nk belanja old town lagiiiiii!~!~!~!~!~!



huhuhu...dadaaaaaa.....selamat hari lahir yeer...kezenn ku yg separuh gila otaknyee!!!

yang ke 26 eyh...32...eyh..bape eyh abg ejam???huhuhu


oucch kezen mu yg cute,

Arien Ellisa

Tuesday, 5 April 2011

Sunday, 3 April 2011

# seri ayu..ayu tak??

kelapa mesti dimampatkan didalam acuan sebelum adunan di masukkan

hasil selepas dikukus selama 8 minit

sedia untuk dimakan...yummy...


3 biji telur
1 cawan gula
2 cawan tepung gandum
1 sb tepung ubi
1 cawan fresh milk
1 sk ovellete
1 sb perisa pandan(daun pandan yg dikisar)
pewarna pink
kelapa putih + dgn sikit tepung gandum dan garam

Cara-cara

~pukul gula dan telur hingga kembang, masukkan ovellete dan pukul lg sehingga gebuss
~masukkan tepung, susu, perisa pandan dan pewarna pink, pukul lagi hingga sebati.
~isikan kelapa putih dlm acuan, tekan sikit supaya mampat, tuangkan adunan dan kukus lebih kurang 8 minit


~huhu..cik aeyin pon tak tahu ler nape kelapa tu jadi kaler mcm tuh...tp rasa still meletop okeyy..try la jugak k!!!good luck!!

my newbie


harap dapat bekerjasama dengan anda seumur hidup saya
agar dapat mengingatkan saya tentang masa lalu yang bakal saya tinggalkan pada tahun hadapan

sudikah kau jadi pendampingku?


thnx hubby~

Friday, 1 April 2011

apa makna mimpi itu?

Ya Allah ya tuhanku...
semoga apa yang aku mimpikan semalam hanyalah mainan tidur..
minta dijauhkan kerana aku masih ingin meminjam kasihnya dariMu
kami masih lagi memerlukan antara satu sama lain..

bangun tidur dalam keadaan yang teresak-esak....ingatkan nangis dalam mimpi je..

apakah makna mimpi ini...hurm...