sOmebodY watching On me

Monday, 28 February 2011

mistake

when people do mistake..
i just fogive and forget..even it hurt me...
when me myself do mistake
others do the same thing?

bukan semua orang sama dengan kita
bukan semua orang boleh terima kesalahan kita

tired of everything

tired of everything
I feel like I'm tired of everything,
don't want to do anything,
I don't care

about a lot of things…

im just tired...


bodohkan?

Friday, 25 February 2011

bejalan sakan aihh depa nih!

salam sumeee!!!!

esok cik aeyin nak bejalan lagi....amboih aihhhh..jalan sakan naaa depa nih!!!hukhuk... tak leh ada duit kat tgnlangsung ..nak pi mane???dis week cik aeyin nk pi layan habuk2 gua then esok nye cik aeyin nak melantak homemade choc cake kat tempat sejuk-sejuk gituuu..~


i cant wait...depa nak pi mana nih????tggu la next entry...dadaaaa~~~

Sunday, 20 February 2011

kuatnya cinta

salam ..maafkan aku f****...menulis untuk entri kali ini..hanya untuk berkongsi dengan mereka..kuatnya sayang dan cinta kamu pada "dia".....

aku kagun dengan kawanku yg seorang nih..
aku kagum kesetiaannya..
aku kagum ketabahannya..
aku kagum pengorbanannya..
aku kagum..

walaupun jasad mereka mungkin tidak dapat di satukan lagi..
namun aku masih merasakan..
hati mereka masih bersama..
cinta mereka masih seperti dulu..
menyokong di antara satu sama lain..
walaupun masing-masing kini di haluan sendiri..

kamu itu..
aku yakin..suatu hari nanti..
kamu akan jumpa...seseorang..
yang menyayangi kamu...dan akan disayangi oleh kamu...
insyaAllah....hanya masa yang akan menentukan..
cuma...jangan tutup pintu hati itu..untuk orang lain...^__^

tapi mana tahu..mungkin kamu masih lagi boleh bersama "dia"..
kita berdoa

Wednesday, 16 February 2011

trust

kepercayaan itu kunci keharmonian
aku kini lebih
t a b a h
dugaan yang datang menjadikan aku lebih kuat
sungguh aku tak sangka
rupanya aku mampu melawan dugaan tadi
kenapa dulu aku lemah sangat
rupanya aku mampu
sangat-sangat mampu
walaupun jatuh juga air mata ni
tapi setitik dua jer taw..

terima kasih "kamu"
sebab jadikan saya lebih kuat
lebih kuat dari "kamu"


siapa "kamu"...ntah..aku pun tak tau..
mungkin anai-anai

Tuesday, 15 February 2011

my baby..presenting....

::its me::
jacob with spiky hair cut..ngee




::jacob's house::


::jacob's playground::



::jacob's food::




hemo..hemo...hamtarooo!!!!

huhu..

name: jacob
age: 2 months
colour: chocolate mocha
type: golden hamster
status: single
favourite colour:pink...hahaha

Sunday, 13 February 2011

perasaan

:: picture nih membuatkan aku tergelak sendirian::
::lucu::
jangan disalahkan lelaki atau perempuan

aku xkan salah kan mn2 pihak pon...
lelaki atau perempuan..
semua nya sama je sebenarnya

fikiran kaum hawa:

kenapa mereka lelaki sering memainkan perasaan ini..datang memberi harapan
kemudian tinggalkan begitu sahaja setelah cinta ini diberikan padanya..
pergi kepada yang lain...rupenye bukan aku je yg kau sayang...ramai lagi...

itu fikiran kaum hawa..

fikiran adam:

oh wanita...kenapa kau sakitkan hati aku dengan pergi kepada yang lain..aku syg kau sepenuh hati..aku tak cari yg lain..tapi kau ...kawan dengan orang sana...kawan dengan orang sini..
nk test power kononnya...lagi ramai skandal...lagi orang pandang kau hebat...begitukah??


kita lelaki atau perempuan sama saja...asalkan hati itu berniat baik..asalkan hati itu jujur.asalkan xde perkataan "skandal"...semuanya akan sempurana....percayalah...~

Saturday, 12 February 2011

terima

jika kita sayangkan seseorang.
lihat pada keburukannya..
bukan pada kelebihannya
jika kita boleh menerima keburukannya
bermakna kita boleh menyayanginya dalam tempoh yg lama
jika kita memandang pada kelebihannya
nescaya sayang itu tidak lama
kerana bila kebaikkannya sudah tiada
sayang itu juga akan hilang
sedikit demi sedikit.....

Friday, 11 February 2011

bila diri disayangi?

bila kita merajuk, dia akan pujuk kita sedaya upaya.walaupun dia tak suke bab pujuk2 nih.

bila kita nangis, dia yang akan tarik tangan kita dan sapu air mata yang meleleh kat pipi kita..

bila kita sakit, dia akan risau sangat..call 100x..msg sampai tercabut keypad..sbb nak tau keadaan kita dah oke ke belum..

bila dia ada problem, kita orang pertama yang dia akan share...dan dia akan kata, kita orang yg dia percaya sangat2..

bila kita/dia hilang tiba-tiba..kita/dia akan rasa something missing..wpon sebelum tu korang buat tak tahu je ngn dia...rasa tak senang duduk..rasa nk je pegi depan pintu pagar umah dia..

bila dia senyum-senyum kat orang lain, kita rasa jealous gile!!

bila kita marah-marah dia..dia senyum je...

bila dia jauh...dia orang yang kita rindu..dia orang yang kita akan ingat dulu.



survey di buat di atas pengalaman sorang budak nih....arien noor ellisa

Thursday, 10 February 2011

tidak perlu sebab


cinta itu tidak memerlukan sebab. tidak perlu sebab mengapa kita cintakan seseorang. tidak perlu sebab mengapa kita sayangkan dia. tidak perlu sebab mengapa kita rindu dia.cinta itu wujud dari rasa sayang. sayang itu bukan sebab. ianya adalah perasaan. perasaan yang tidak boleh dijual beli. perasaan itu tidak dijual di mana2 pun. jika sayang itu bersebab .jika rindu itu bersebab. jika cinta itu bersebab .hentikanlah. kerana apabila sebab-sebab itu tiada lagi . hilanglah rasa sayang. hilanglah rasa rindu .hilanglah rasa cinta. sebab itulah, cintaku juga tidak bersebab. ianya tumbuh sendiri .kecil dan terus besar dan membesar .insyaAllah untuk selamanya sayang...

Tuesday, 8 February 2011

selamanya

dulu aku masih ragu-ragu..adakah dia menyayangi aku ataupun sama seperti yang lain..aku buntu dan takut untuk bermain dengan perasaan..namun hati ini ada rasa sayang padanya..cinta padanya...dan aku kini ..tak mungkin menoleh kebelakang lagi melihat kisah-kisah sedih yang ntah ke berapa edisinya....tidak mungkin aku menangis lagi kerana itu..tidak mungkin lagi jiwa kacau itu hadir....tidak mungkin ku menoleh sendirian lagi...

kerana aku ada dia dan cintanya...

ku harap dengan dia...
untuk selamanya dan hingga ke sana...

Monday, 7 February 2011

perhentian with love






its awesome..!!!!!

last week kan cny...so my friend and i go to perhentian island!!!
mula2 mmg ingat nak cancel dah sbb membe inform yg laut sgt bergelora..so kitorg pon decide nk g bekelah,pahang je..tp salah sorang line up dah call ibu( mak k.andrea)..ibu kata everything is under control lagi...tourist pon bnyk yg masuk pulau..so xde masalah kalo kitorang nak g..yeay!...sgt excited even umah aku pon dekat ngn laut...

day 1

kitorg berkumpul kat uitm shah alam..JKAT troopers just menumpang event orang jek nih..tumpang dak2 rowing uitm.huhuh...cut cost la sikit kannn!!!kemas2 barang ape sume then gerak dlm pukul 3 lebey dan sampai di dive shop k.and pukul 2 pagi lebey macam tuh...tido..zZzzZ

day 2

sementara nak tgu dak2 laen bersiap..kitorg JKAT troopers g bekpes dulu...xlalu aku nak makan..xtau la ngape...sakit gigi kot..T_T..dalam kul 10 pagi kitorg bergerak ke Jeti Besut menuju ke Perhentian Kecil.best wooOoo..kene lambung2 dek ombak yg nakal tuh!
perjalanan ambil masa lebey kurang 45 minit...

sampai je kat sana..group JKAT dah x join dak2 tuh...petang tuh kami ade aktiviti lain iaitu SNORKELING ...ada beberapa check point..antara nya SHARK POINT, AIR BERANI( mengikut kepercayaan orang2 sane..sape2 yg nk jodoh dicepatkan..minum la air tu),light house( xleh turun sbb wave kuat)..tp aku x snorkel sndiri...aku ditunda oleh hubby mucuk..hahah..xlarat la nk berenang2..yg best nye..hubby tunjuk cengkerang mutiara..leh buat cincin kawen katenye..ngeee...pastu dah abes sume lokasi..we all g hujung pantai area sharila resort..ada cerita mistik kat situ..=)...

malamnye kami ada BBQ...saya ke long beach..nyum2..nyum...tidoq..zZZzzZZ

day 3

yeah..kalo dah kaki gunung tuh xleh nk buat ape dah...we all g treking pusing2 pulau konon nye..treking dalam 5 jam macam tuh...antara check point nye..perkampungan pulau perhentian melantak cendol,long beach,kincir angin dll..mmg best la sini...sume ade sbnrnye..

malam tuh pulak saya ada suprise candle light dinner..thnx sayang...i will remember all those thing...love you..

day 4

masa untuk pulang....kemas2..cargas!!
i will miss you perhentian island...!!!!!


tahniah untuk line up:

john| hafiz| k.andrea|awin|capex|
arien|isa|din|abang|alep

Wednesday, 2 February 2011

tukar destinasi


huhu

cik erin nak pegi ber"holiday" ngn kawan²

x saba sangat

sbb si dia pon ade jugak..(~_^)v

kawan² cik erin yg salu same² naek gng pon ade

kali nih we all nak tukar destinasi

asyik layan gunung je kan

apa² pun..doakan keselamatan kami!

tggu update bila cik erin balik yaw!

3 hb - 6 hb


minta² dapat jumpa baby shark...rauuww~

Tuesday, 1 February 2011

contest meyh!


amni diary
inilah tuan punye belog yg cute tuh


isz:me:aida
age 25
wanita yg perasan cute meyh..=D


thnx zaty...tag me kat ur blog..huhu...
kite leh dikategorikan sbg comey lagi ke...
age dah 25 la dik nun oii...tapi join je lah kan..
mn tau dapat Apple dr blogger yg cute tuh..(tu sbb dia bt contest nih)

rakan belog ku!
jom join nih..
kita kan salu perasan cumil!
agegege...

mulan

kak ida

kak mira

ayiep