sOmebodY watching On me

Monday, 31 January 2011

mesir


semoga Allah akan melindungi rakyat malaysia dan mereka yang tidak berdosa di sana..amin

kerajaan malaysia ..
tolong amik berat tentang hal ni..
lupakan sekejap ttg pilihanraya kecil
lupakan tentang perletakan jawatan beberapa wakil rakyat

media..
lupakan sekejap tentang fasha sandha...rita rudaini..dan kekalahan chong wei

lupekan sumenye sementara waktu
ambil kisah tentang rakyat kita di sana..
mereka lebih memerlukan kamu dan kamu dan kamu
dan berdoalah wahai rakyat Malaysia...


http://ariffshah.com/krisis-mesir-keadaan-sebenar-pelajar-malaysia/

hobi

sekarang saya dah ada hobi baru
pasnih tak payah nak runsing pasal kenaikan badan
tak payah nak runsing kot2 ada lemak berlebihan
tak payah nak cakap xda masa

cycling!!!
hobi baru saya
lokasi?
dalam bilik jer..hehe

sengal!!!!


aku respect korang sbg org yg lebih tua je..


susah sgt ke nk proses bnd tuh...aku turun naek ofis kau 2 3 kali last week..xde plak ko nk kate form x lengkap!!!siap kate dlm proses lagi!!huh...kalo x menyusahkan orang lain x sah!!!mmg perangai korg mcm tuh..pastu ari nih datang ..cakap form x lengkap..pastu siap nk membebel!!!

sebab aku perempuan korang buat macam tuh kan....leh maen2 lagi..boleh nk lengah2 lagi..tolong arr..x best langsung kalo perempuan yg korang nk maenkan..SENGAL!!

Saturday, 29 January 2011

lagi promo!

Kurus itu penting? Naaa... You might want to change your mind when you use Premium Beautiful (PB). Its more than that! Healthy, beauty and preety was a perfect combination to describe the macigal of Premium Beautiful...klik sini utk tahu lebih lanjut

1.Selain untuk MAINTAIN /LOSE weight tapi ia turut membentuk (RE-SHAPE) badan

2.Membantu MENGHILANGKAN kulit yang merekah (STRETCH MARK) macam yang ada kat pinggul,peha,payudara and perut (bagi yang pernah mengandung memang normal ada masalah stretch mark kat perut atau payudara dan ianya memang BURUK kalau dibiarkan)

3.MEMBETULKAN kedudukan rahim, MENAIKKAN semula posisi rahim dan MENYEMBUHKAN luka dalaman

4.MEMBETULKAN struktur/posture badan (tulang belakang) dan dalam masa yang sama mengubati (lenguh-lenguh) sakit belakang, sakit pinggang, sakit bahu & slip disc

5.MENAMBAHKAN susu badan (yang ni sangat penting bagi yang breastfeed )

6.Menyelesaikan MASALAH HAID tak teratur, SENGGUGUT dan KEPUTIHAN


7.Meningkatkan METABOLISMA badan, meningkatkan/MELANCARKAN peredaran darah yang hasilnya akan membuang segala toxin/racun dalam badan so badan akan segar, tak cepat letih and bonus bagi kita, kulit akan bertambah cantik

8.Mengelakkan pertumbuhan bakteria justeru MENGHILANGKAN bau badan

9.MENCEGAH kanser

10.MENGHARMONIKAN hubungan suami isteri (menyembuhkan luka jahitan selepas bersalin & mengetatkan dalaman vagina

belom cuba belum tahu.!!!!


call/sms : arien 0137058871
k. ida 0123939692

Friday, 28 January 2011

kebasahan

di sebelah jalan kananku
mentari yang kian tenggelam
namun cerah

di sebelah jalan kiriku
hujan turun membasahi bumi
dan gelap

jalan mana yang aku pilih?

aku cuba memilih jalan di sebelah kanan
cerah dan tidak basah
jalannya mudah
tapi aku tidak akan sampai ke destinasi

aku memilih jalan disebelah kiriku
jalannya susah bahaya dan gelap
namun ianya tetap akan sampai ke tempat yang ingin di tuju

sekuat mana pun kita digugah
sebesar mana pun dugaanMu yang Allah
aku akan mengharunginya
kerana dugaan itu
akan membuatkan aku lebih kuat di BumiMu ini...


wah..kebasahan aku hari..first time naek motor lepas balik dari Johor(student kan dulu!)...basah sbb nak pi amik mama kat jeti..

nk kawen

keje keras sikit
nak kawen
nyawww..i like ur statement
yeyayyy~~
hahahha..


ye baek..sy sedang berusaha mencari sesuap nasi
demi agama bangsa dan negara!!

msg dr India


pesanan dr India
planning is keys of success
ingat...yakin pada diri...
planning is everything..

berdikari

bila semuanya jadi..
bila kesusahan datang
bila ada benda yang tak mampu diselesaikan dengan sendiri
bila semua tiada di sisi bila aku memerlukan pertolongan
walaupun aku begitu memerlukan mereka
mereka diam.tiada jawapan.

aku mula berfikir
aku perlu hidup berdikari
tidak kira dalam apa situasi
kerana tiada siapa yang akan menolong
tiada siapa yang akan mendengar
tiada siapa yang akan simpati pun
ketika aku dalam kesusahan!!!!
ya..
aku harus hidup berdikari

Wednesday, 26 January 2011

under construction

blog under construction!!!!
blog under construction!!!!
blog under construction!!!!

kenangan

kenangan dulu
saat semuanya ada
saat semuanya tersenyum bersama
saat berkongsi suka dan duka

kenangan itu
tak akan datang semula
walau pun ianya diputarkan kembali
ia tetap tidak akan sama
sama seperti dulu..

kerana
kenangan dulu..hanyalah kenangan
dan aku dihantui kenangan-kenangan itu
ketika aku duduk sendiri..dan sepi di sini..

arghh..

luangkan

saat kita memiliki seseorang yg kita kasihi..
berusahalah memperoleh kesempatan mengisi waktu bersama mereka..

Sunday, 23 January 2011

premium beautiful promo

Ladies & Gentleman,

Saya menolong Kak Ida (klik pada nama) untuk promote Premium Beautiful solution here in my blog. Do give it a look.

Do you want to look great, and feel great about yourself?

Premium Beautiful ada penyelesaiannya!!!

Tak perlu diet yang ketat, senaman, no jamu-jamu or ubat kurus atau pun tak payah buat apa-apa cosmetic surgery…

Cuma pakai Premium Beautiful

It has LIFETIME WARRANTY, Far Infrared Technology from JAPAN, material Akwatek & Akwadyne from Germany,

You'll see in just 5 mins your body will transform

Daripada spare tyre yang bertingkat-tingkat kepada yang cantik menawan tak ingat…hehehe…

Cash or Installment!

Credit Card!

We ship WORLDWIDE! FREE SHIPPING!!

Special discount for those who pay cash! Dapat lagi free 1 PB wash!

Contact her 0123939692/ idafahani@gmail.com

sila la bace testimonial nye di sini...enjoy!!

www.akumahucerita.blogspot.com


p/s: lepas nih mana tau aku pulak yg cuba...akan aku tunjuk hasilnye..hehe

Saturday, 22 January 2011

mucuk

ouch...my dyr mucuk x sehat..
rindu nye saye kat dia Tuhan je yg tau..
syg nye saye kat dia..kami je yg tau..
get well soon mucuk..
i will always love and miss you
no matter what happen after this
bb akan selalu ada dgn b
i promise

lagi sekali!!

demmm..td g pasar malam sensorg..sian aku..asyik loneranger jek!!!tujuan utama aku nk g rompak pakcik yong tau fo tuh punye gerai..aku pun pilih2 lah ..tetiba ade sorg girl yg cuteeee mcm mia tuh peluk pinggang aku...opocoottt..terkejutt i.."mama..kite nk yg tuh smbil tgn nye menunjukkan kat isi ketam tanpa melihat muka aku..".glup!!..huhuhu..aku dah xtau ape sbb sebeno mereka(anak-anak yg comel) panggil aku ibu..mama...wahhh!!!aku nih dah macam mak korg ker???hahahha..lawak ler kome nihhh..setelah dua kejadian iaitu di tesco dan pasar malam aku dah mula runsing..kalo sekali xpe..nih dlm seminggu nih..dua kes sekali..huh...berat dah...aku dah mula pikir ape sbb nye nih...mula2 mmg rase macam lawak..bile pikir lagi sekali...(smbil letak tangan atas dahi aku nih)...haishhh....dah tua sgt ke muka aku nih...aku tgk mak2 diorang.. bapakkk hott!!!!..badan slim even korg tuh dah beranak 2 3...so...bile aku pikir kali ketiga...aku xla nmpk tua...aku hott je macam mama and ibu diorg..cuma yg aku perasan persamaan nye adalah baju dan tudung yg aku pakai same kaler..so...ini bermakna...tiada istilah ANDA DAH NAMPAK TUA "...huh!!!lega makkk nyahhhh~~

Friday, 21 January 2011

Puan?

td aku g Pangkalan TLDM dan terus menuju ke Depoh Bekalan Armada or Fleet Supply Depot nk renew status company aku..masuk2...submit form...

kerani: puan nak submit borang ye..?

aku: err...iye..iye...

kerani:puan tunggu sebentar ye

aku: err..baeklah

glup...PUAN?????nih kali kedua orang panggil aku Puan Arien....ceh!

hand by hand

kejadian di Tesco....2145 hr

budak kecik yg x dikenali: mak..jum kita pegi kat sane..?(sambil memegang tangan aku..)

aku:err..adik syg...salah org nih eyhh..ehhehehe..(sambil tersenyum melihat gelagat budak itu tersipu-sipu)

budak kecik:hihi...kite ingat kite tarik tangan mak kita td...rupenye salah..ala maluuu...

aku: ...xpe...=)

mama:tanda-tanda nk kawen la tu..keje dulu yer..pastu nak kawen pon kawen la..=)

aku: yesss!!!mama dah sebut pasal kawen-kawen lak nih!!

Wednesday, 19 January 2011

kehendak

tak semua kehendak kita akan dituruti
tak semua yg kita inginkan kita akan dapat
menjaga perasaan seseorang itu lebih penting
ianya lebih baik..
daripada kita sentiasa mengejar kehendak dan kemahuan sendiri
dan melukai orang lain..
walaupun kita tidak mengiakannya..

Friday, 14 January 2011

sTory

ada yang sepahit hempedu
ada juga yang semanis madu
tak semua orang boleh menerima..
waima ianya cerita lama..
hati orang itu haruslah di jaga..
(-_-)

nih label bebelan sang tua yg pertama untuk thn 2011

Tuesday, 11 January 2011

happy birthday machaaa


hye amar...

11/11/11(santek nombor nih)
happy birthday...yg ke 25 ye...INGAT ye..tua dah tu..
skrg dah jauh ke India..
huuhuhu..dia nih mmg teratur je idop dia..cemerlang sesangat..
skrg dia sedang meniti hari-hari dia yg berjaya..
gud luck my friend..
wish u have a good2 life there..


psst..: jumpe SRK kim salam tau

Monday, 10 January 2011

yuk berBunga Buah ..

alhamdulilah..aku masih lagi mampu mengambil sedikit ruang waktu bekerjaku...masih lagi mampu beriadah..

wiken ari tuh aku dah terkena racun yg di tabur2 oleh capex utem!!mula2 mmg aku ingat tak nak pegi sb macam x sempat memandangkan aku keje half day pada hari sabtu..tp setelah calling2 my mucuk...dia kate start treking midnite..so,aku pon ape lagi ..terus book tiket tranasional menuju ke bukit jalil..huhu...aku tak kire aku nk jugak pegi!!..

sabtu

330 ptg: aku gerak g bkt jalil...

730 ptg: aku smpi kl then tgu "pakcik john" pick up...sgt lame ye menunggu..tp xpe...=)

0805 malam: gerak untuk melantak satey samuri dulu..sbb lapo tahap gaban dah nih...(...mak bg kau lima ringgit nyah...kau pulang singgit buat ape..)

0930 malam: gerak ke sebelah kunang-kunang restoren...sbb singgah kat 7E nk beli makan ape yg patot..mase nih jumpa tiga orang penyamun...mat rock, capex, abg ery...sambil matrock menunjuk kasut yg baru di beli..hehehe...

1030 malam:terus ke putra lrt (setiawangsa) ..amek k.an , roza, dan shua...so sume line up dah complete...pastu g minum plak dulu kat area2 situ gak...

1205 pagi: masih berborak lagi...

1206 pagi: okeyh cargas suma...smpi di caltex sebelum tol kami suma dah siap salin uniform..bertukarrrr..tetetttt...~

0130 pagi:kami ikut trek yg lepas round about after pondok polis tuh..kene cepat2..sbb nnt polis kacau..xleh naik ikut sini sbb tanah tuh private nye...gng bunga buah nih ada 2 trek..leh masuk ikut Hotel Seri Malaysia ataupun ikut trek yg kami lalu nih..ngeee....kami melayan trek jalan berbatu bekas jalan kuari selama 1 jam sebelum berjumpa trek hutan...tapi aku rasa macam dari starting dah macam trek hutan...mmg semak gile...capex la nih xnk buat highway!!!!..huhuu..trek nih dah lame org xlalu..dgr nye org salu lalu ikut hotel seri malaysia ...sepanjang jalan kuari nih adelah 2 3 punca ayor..tp malam tuh x perasan..dgr bunyi jek..sbb takot nk pandang kiri kanan..hahaha...dah turun br nmpk..

0230 pagi: okeyh!!kami dah jumpa trek hutan...lega!!!simpangnya ke kiri yer...kalo dr HSM, simpang nk ke trek hutan nih..ke kanan la yer..just melayan 2 3 kali pacak..owh pewai dah aku mase nih....just lalu permatang je...and single trek..

0400 pagi: kami sampai di ROCK GARDEN..kawasan nye berbatu macam kat bukit tabur..dr sini kita leh nmpk cahaya dr puncak keriangan..GENTING HIGHLAND..sgt cantek oke kat sini...kami decide untuk rehat kat sini dulu sebelum menyerang summit...sejuk nyeeeeeeeee mak limahh oiiiii...huhu...makan + unggun api + tido kejap..erm leh la kalo nk tido dalam 5 orang kat sini..kalo org tuh size2 aku nih..



0800 pagi: tayah buat senaman ringan...snap2 gambo 2 3 keping...aku nmpk puncak rajah...korg nmpk aku tak wan..eja..??hihi..aku lambai2 korg...arap2 korg nmpk..naseb kami baek..cuaca pon oke tak hujan..berangin jek...so leh nmpk genting highland waktu pagi...mmg superb!!cargas...!

0840 pagi: owh beirut di sana...=)

1050 pagi: oke terpaksa turun bawah sbb encik john kekurangan kimia dlm badan...

hehe..turun bawah....bawah...dan bawah lagii....yeay..misi berjaya smbil dpat hadiah saguhati dari mak pacat...dem..kamu kokak jari aku yerr!!!


0330 petang: bkt jalil to perak....



line up yg meracun aku:

john lonerangers|mat rock|abg ery|capex|k.andrea|roza|nashua|arienellisa

taneah sumer..tahniah JKAT Troopers!!!!we do goOd jOb hOney...



Saturday, 1 January 2011

welcome 2011

welcome 2011

1)Sony's DSC-TX5 is waterproof, freeze-proof, dust-proof

* nyelam 10 kaki ke bawah dlm air(water proof)
*5 kaki gedebuk gedebak jatuh ke bawah(shock proof)
*leh tahan dlm -10 Celcius(freeze proof)

2) GRADE G11

batu putih( 6990 ft) irau(6924 ft) benum(6914 ft) gerah(6898 ft)

3) EXPLORE GNG BERAPI

insyaAllah this June...
1: Gunung Bromo : 2392 Meter (dari aras laut)
2: Gunung Semeru :3676 Meter
3: Gunung Penanjakan : 2700 Meter
4: Gunung Arjuno : 3339 Meter
5: Gunung Welirang : 3156 Meter

4) WORK AS PERMANENT STAFF(PRIVATE/GOV)

semoga dipermudahkan urusan

5)ANOTHER STAGE IN OUR RELATIONSHIP (^_^)V

insyaAllah dengan izinNya

Azam 2010 termakbul semuanya aminn..semoga tahun 2011 yang akan datang ini akan dipenuhi dengan kasih sayang, suka , kawan yang tahu menghargai dan memperoleh lebih rahmat dariNya...insyaAllah..
Arien Ellisa..never look back..!!