sOmebodY watching On me

Monday, 13 December 2010

impian KAMI..

malam yang panjang..
rupanya..
KAMI punya impian yang sama..
KAMI ada misi...
KAMI melihat impian dan misi itu..
KAMI merancang untuk melaksanakan impian itu bersama-sama..
KAMI akan memulakan langkah untuk impian itu..
InsyaAllah satu masa nanti..



semoga semuanya akan terlaksana...amin...
Semoga KAMI akan menjadi yang paling berjaya dalam mengusahakannya...n_n



kita berusaha..Allah jua yg akan menentukan..
usaha + doa = tawakal...

high heel...seksi or seksa?


huhu..tergelak aku tgk TV3 td.." high heel...seksi atau seksa.."...respon yg diberikan bnyk yg mengatakan SEKSI...dan x kurang jugak ada yg ckp SEKSA...tp bg aku...both!...SEKSI bile pakai...after 4-5 hours ia akan jadi SEKSA.kan..?hehe..itu aku la...korang aku xtau.. xtualy aku ske tgk org pkai high heel...nmpak confident je bile jalan...jalan pon x sepah2 kan...cuba korg pakai sandal or selipar tgk..terkangkang..!!!!.pastu cuba korg pakai high heel...sure jalan sopan nk mati kan..salah jalan kang tersungkur plak...malu derr...mcm org bawah nih..(n_n)v



aku lebih selesa dengan wedges..sbb dia lagi stabil utk tampung berat badan aku yg berat gajah nih..aku lagi confident!!possibility nk jatuh terkangkang tuh kurang sikit..huhuh...nnt jatuh malu mak noq~~

korang tau tak ape keburukan high heel dan seangkatan dengannya??

1. LUTUT
Pemakaian kasut tumit tinggi akan mengubah postur badan seseorang dan ini menyebabkan beban yang tinggi pada bahagian dalam lutut. Lutut merupakan tempat yang biasa diserang osteoarthritis. Satu kajian telah dijalankan dan menunjukkan pertambahan tekanan di lutut sebanyak 26% dengan pemakaian kasut tumit tinggi.

a) Postur
Kasut tumit tinggi menolak titik berat badan ke depan dan menyebabkan ketidaksejajaran antara peha dan tulang belakang.

b) Tekanan
Kasut tumit tinggi mungkin boleh menjadikan kaki anda kelihatan panjang tetapi tekanan di bahagian depan kaki anda akan bertambah berkadar langsung dengan penambahan ketinggian kasut tumit tinggi anda.

2.BETIS
Otot di bahagian betis akan mengerut(contract) untuk menyesuaikan dengan ketinggian kasut tumit tinggi. Otot akan memendek dan menjadi ketat (tighten).


3. MORTON'S NEUROMA
Tapak kasut yang tinggi serta hujung kasut yang tirus akan menyebabkan penebalan tisu disekeliling saraf yang terletak antara jari kaki yang ketiga dan keempat. Ini akan menyebabkan rasa sakit dan kebas pada kaki.


terpulang pada korang kan...nk seksi or seksa...pilihan di tangan korang!

hUnnY bUnNy

ini GABIT..dia masih single..comel kan??
dia ada dengan saya sejak 10.11.10


Bunny try to tell you!!!

1.Mengerik gigi yang lembut – Bermakna arnab anda Happy ( biasa ketika anda mengusap di bahagian kegemaran; seperti dipipi, dahi atau belakang telinga.

2.Bunyi nafas seperti berbisik – arnab anda Happy

3.Menghentak kaki belakang – ia takut, rasa terancam, marah, dan mungkin juga terlalu gembira.. biasanya selepas lama dikurung dan dilepas keluar dari sangkar

4.Berderam, mengeram, berdesir – ini menandakan arnab anda sedia untuk menyerang, gigit atau cakar. jangan ganggu dan biarkan sahaja

5.menjerit dengan kuat – bermakna dia dalam ketakutan yang teramat sangat atau kesakitan, DENGAN SEGERA perhatikan mereka.

6.Honking ( bunyi seperti angsa) – inginkan perhatian atau meyampah dengan kehadiran anda.

7.Mencium anda dengan perlahan – ia menyambut kehadiran anda dan minta perhatian

8.Berlari berpusing pusing dan melompat tinggi (Binky) – terlalu gembira

9.Chinning (mengusap dagunya) – cara arnab menandakan haknya, termasuk anda

10.mengerakan rahang sepeti menguyah – dia sedang relex

11.makan najis – jangan hairan arnab anda tidak apa apa, ini adalah cara semulajadi arnab mengambil nutrien

12. menaikan pungung dan ekor – dia menyahut seruan alam.. nak kencing lah tuu

13.berlari mengelilingi anda – ia tertarik kepada anda, jika arnab anda bleum dikembiri, ini adalah cara arnab menyatakan anda adalah teman yang sesuai.

14.menarik baju anda, meletakan kaki hadapan pada anda, atau melompat keatas riba – minta perhatian

15.cuba menyerang – dengan jelas dia tidak suka kehadiran anda

16.jika ia berlari kesana sini – ia menikmati kebebasannya

17.Jika ia mengigit ketika anda sedang melakukan rutin lain – ia inginkan perhatian ( jangan marah… gigitan arnab memang sakit. Tapi arnab tidak tahu)

18.Jika arnab anda bergerak menjauhi anda – dia masih was was dengan anda dan mungkin merajuk. Cuba usap dahi dan telinganya dan mungkin berikan ia treat

19.arnab jantan atau betina anda cuba mengawani kaki anda – menandakan dominasinya .. anda adalah haknya

20.Jika arnab mempunyai sepasang arnab, dan yang jantan mula mendegus, ini menandakan ia bersedia untuk megawan

21.Jika arnab ada terdiri daripada dua jantina yang sama, dan mengelilingi sesama sendiri, itu adalah permulaan pergaduhan… asingkan sebelum ada yang mati atau cedera

22.Jika arnab betina yang belum dikembiri mula mengumpul daun daun, kertas , atau mencabut bulu ini tandanya ia akan melahirkan . Tujuan pengumpulan daun dan mencabut bulu adalah untuk membuat sarang.

23.Jika arnab anda kelihatan dalam keadaan cuba mengawan tetapi di bahagian kepala arnab lain, ini cara ia mengatakan.. I’m The boss…. awasi kerana mungkin terjadi pergaduhan.

24.Arnab anda termenung atau mogok tak mahu makan dan minum- ambil perhatian arnab anda mungkin sedang sakit

25.terbalikan bekas makanan dan minuman – bermain ( ia ingin jadikan bekas tersebut sebagai permainan) atau protes tunjuk perasaan /minta perhatian

26.perbuatan seperti mengali tanah dan mengaru garu lantai, hujung sudut sangkar – ini sifat semula jadi arnab yang memang tidak dapat dibuang ia seperti sedang Mengali Tanah




***gabit salu terbalikkan bekas makanan dia bila hanya pallet saja yg di beri..tapi kalo dalam rumah dia ada macam2 makanan like carrot, kangkung...dia xkan terbalikkan bekas makanan tuhh...bijak2...haishh..gabbit..saya tau kamu happy sbb kamu salu usap2 pipi dan telinga kamu tuh...